Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2012. 15:32:44
ZADNJE PRIPREME

Srna: Navijače ćemo učiniti ponosnim

"Vjerujem kako ćemo naše navijače učiniti ponosnim. U susretu protiv Irska pokazat ćemo naš karakter i naše pravo lice," kazao je kapetan hrvatske vrste

Fotografija vijesti

Premda je hrvatska reprezentacija razočarala u pripremnoj utakmici protiv Norveške, kapetan 'Vatrenih' Darijo Srna smatra kako će u ogledu protiv Irske naši igrači pokazati svoje pravo lice.

"Vjerujem kako ćemo naše navijače učiniti ponosnim. U susretu protiv Irska pokazat ćemo naš karakter i naše pravo lice," kazao je kapetan hrvatske vrste.

S njim se složio i Eduardo da Silva, jedan od rijetkih igrača koji je u dvoboju protiv Norveške zaslužio pozitivnu ocjenu

"Prijateljske utakmice nisu pravo mjerilo stanja. Ne treba sada stvarati tenzije, na prvenstvu ćemo biti pravi," kazao je Dudu koji je protiv Norveške zabio svoj 23. gol u hrvatskom dresu.

Jednako razmišlja i Niko Kranjčar.

"Utakmica protiv Norveške nije utjecala na nas. Vjerujem kako ćemo već protiv Irske pokazati odličnu igru," kazao je Kranjčar dodavši kako je svjestan da u ovom trenutku nema osigurano mjesto u prvih jedanaest.

"Znam da nisam u prvom sastavu jer sam imao problema s ozljedom, no nadam se kako ću imati minutažu na prvenstvu."

Prošloga tjedna hrvatska reprezentacija je u Bad Tatzmannsdorfu imala predavanje o sudačkim smjernicama za skorašnje EP. Zanimljivo, jedan od igrača koji je izdvojen kao 'primjer' bio je Srna koji često desnom rukom maše prema sucima i traži žuti karton za suparnika. Na prvenstvo će zbog toga morati malo više pripaziti.

"Onda ću mahati lijevom rukom," kazao je Srna sa smiješkom, te dodao: "Ponekad se teškom kontroliram u određenim situacijama, no teško je mijenjati karakter. Ne želim ostaviti momčad na cjedilu, ali me ponesu emocije."

04.06.2012. 15:32:44
http://metro-portal.hr/srna-navijace-cemo-uciniti-ponosnim/71641/