Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2013. 08:16:00
ČESTITKE

Sretan vam prvi svibnja, dragi čitatelji

U vrijeme kad nezaposlenih ima u stotinama tisuća, međunarodni praznik rada dobiva novo značenje

Što praznujemo, ne znamo ni sami
Što praznujemo, ne znamo ni sami (Arhiva)

Za početak, želimo vam da imate razlog za slavlje na današnji dan, preciznije, da imate posao na kojem dobivate plaću pa da danas možete uživati s prijateljima u proljetnom suncu, roštilju, zabavi ...

Ne želimo vam da morate ići na sindikalni ili politički grah po gradskim livadama i parkovima, jer to znači da posla nemate, a i frižider vam je prazan pa ste poveli obitelj na besplatni obrok. U slučaju da je tako, ponesite i čepiće za uši da vam prigodne govorancije ne zgade jelo.

Što reći na današnji dan, međunarodni praznik rada koji trgovci slave radno? Naravno, ne slave ga, nego moraju raditi ne bi li vam izvukli i zadnje kune iz džepa za svoje gospodare života i smrti, tajkune kojima je poklonjena Hrvatska.

Morat ćete slušati nove laži i obmane, jer eto, izbori su na vratima i treba osigurati fotelje za još četiri godine ugodnog života, zapošljavanja rodijaka iz bliže i dalje obitelji, trpanja novca u privatne džepove i ostala važna politička djela zbog kojih se manje pošteni među nama odlučuju za karijeru u politici.

Gradovi će biti puni prosvjednika, no smisao prosvjeda na neradni dan nikad nismo uspjeli razumjeti, pa ako vam se sviđa hodati okružen hrpom ljudi i vikati, danas je dan za vas. Ako ne, pronađite svoj komadić hlada i zelenila i pokušajte pronaći makar ljepotu u prirodi koja nas okružuje. 

Sjetite se pritom i Bljeska koji je pred 18 godina oslobodio Zapadnu Slavoniju i omogućio nam da prodišemo makar na tom dijelu okupirane Hrvatske i nemojte se pitati jesu li hrabri hrvatski vojnici ginuli za ovo danas. Nisu. Ginuli su za zemlju koju vole. Za razliku od političara, koji vole jedino hrvatsku ruku u hrvatskom džepu.

Vaša redakcija Metro portala

01.05.2013. 08:16:00
http://metro-portal.hr/sretan-vam-prvi-svibnja-dragi-citatelji/77884/