Metro-portal.hr

objavljeno 18.06.2013. 09:06:00
OPA!

Sredstva protiv ćelavosti smanjuju želju za alkoholom

Konzumirate li oralna sredstva protiv ispadanja kose koja sadrže propeciu, vjerojatno će vam alkohol postati suvišan

Ćelav ili antialkoholičar bez želje za seksom?
Ćelav ili antialkoholičar bez želje za seksom? (Arhiva)

Jedan od muških ponosa je i kosa, s čijim se gubitkom dobar dio muškaraca teško nosi. Kako su napokon iz mode izašle one zastrašujuće frizure s prevlačenjem dvije dlake preko ćele, došlo je doba preparata za rast kose, sprječavanje opadanja i slično.

No, istraživanje na Sveučilištu George Washington pokazalo je da oni koji uzimaju finasterid, znan i kao propecia, gube želju i interes za ispijanjem alkohola.

Ovakav učinak nije trenutan, već je potrebno mjesecima uzimati dodatke za rast kose, no uz ovu relativno bezopasnu i zdravu nuspojavu, rezultati su pokazali da postoji i jedna puno gora - smanjenje želje za seksom.

Kako je čak 63 posto muškaraca koji su uzimali ove preparate znatno smanjilo uživanje u alkoholu, a dobar dio njih ga u potpunosti napustio, zanimljivo je da isti postotak onih koji su prestali uzimati preparate nastavio život bez alkohola.

Znači, ovakvo djelovanje preparata nastavlja se i nakon što ga prestanete uzimati, tako da zapravo postoji dilema - biti ćelav ili antialkoholičar nezainteresiran za seks. Vi birate ...

18.06.2013. 09:06:00
http://metro-portal.hr/sredstva-protiv-celavosti-smanjuju-zelju-za-alkoholom/78795/