Metro-portal.hr

objavljeno 04.04.2013. 04:19:00
PANIKA U BEOGRADU

Srbija se odriče Kosova zbog EU?

Srbijanski potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je kako Beograd mora pokušati sve da dobije datum za početak pregovora o pristupanju Europskoj uniji

Srbi se lagano trijezne
Srbi se lagano trijezne (Arhiva)

'Moramo pokušati sve da dobijemo datum; spremni smo i na teške kompromise', rekao je Vučić beogradskim Večernjim novostima, nakon što se srbijansko izaslanstvo po povratku s neuspješnih pregovora u Bruxellesu sastalo s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Vučić, čije su sudjelovanje u pregovorima tražili Bruxelles i Washington, ocijenio je jučerašnji 14-satni krug razgovora o Kosovu kao 'veoma mučan', objasnivši da nakon neuspjelih dogovora s Prištinom državno vodstvo sada razmatra sljedeće korake.

'U ovom trenutku zaista ne vidim rješenje, ali ga grčevito tražimo. Srbija mora pokušati dobiti datum za početak pregovora sa EU i biti spremna na teške kompromise, ali nikako ne može prihvatiti svoje ukidanje', rekao je Vučić.

I šef srpske diplomacije Ivan Mrkić ne isključuje mogućnost postizanja dogovora, ali poručuje da su šanse za to veoma male. 'Još postoji mogućnost da se postigne kompromis, iako su razlozi za optimističnu varijantu uglavnom slabašni', izjavio je Mrkić Večernjim novostima.

04.04.2013. 04:19:00
http://metro-portal.hr/srbija-se-odrice-kosova-zbog-eu/77400/