Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2010. 19:03:51
DAVIS CUP

Srbija povela protiv Hrvatske

Nakon drugoga dana četvrtfinalnog dvoboja Svjetske skupine Davis Cupa u Splitu srpski tenisači vode protiv Hrvatske s 2:1

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paun Paunovic/CROPIX )

U dvoboju parova srpska kombinacija Janko Tipsarević - Nenad Zimonjić pobijedila je nakon dva sata igre Ivana Dodiga i Marina Čilića u tri seta - 6:3, 6:2, 6:4.

Srpski par, predvođen jednim od najboljih ifgrača svijeta u parovima Zimonjićem, od samog je početka iskoristio neuigranost našeg para. Međugorci Čilić i Dodig, iako su odrasli praktički kao susjedi, nikad prije nisu igrali zajedno u paru i to se itekako osjetilo u dvoboju u Spaladium Areni. Nisu pomogli ni gledatelji, Zimonjić i Tipsarević su jednostavno bili prejaki i puno koncetriraniji.

"Borili smo se koliko smo mogli. Marin i ja nismo dosad igrali parove i bilo je teško očekivati pobjedu. Pokušavali smo nešto na inspiraciju, no srpski par je prekvalitetan za iznenađenja", kazao je Dodig.

Upravo je Dodig izgubio čak četiri svoja servisa, gubitak kod 3:4 je uzeo prvi set, a u drugom su sprski tenisači dvaput uspješno napali Dodigov početni udarac - kod 1:1 i 2:4.

Tračak nade pojavio se u trećem setu kada je Zimonjić po prvi i jedini puta u meču izgubio svoj servis, no vodstvo od 2:0 naši tenisači su propustili gubljenjem svojih uzastopnih servisa za 2:3. U sljedećem gemu Međugorci su imali dvije prilike za novi obrat, no nisu uspjeli i Srbi su dobili igru parova, posve očekivano jer se znalo da imaju kombinaciju svjetske vrijednosti.

Odluku o pobjedniku dvoboja dat će nedjeljni susreti u kojima se sastaju Čilić i Novak Đoković, te Ivan Ljubičić i Viktor Troicki. (hina/metro-portal)

10.07.2010. 19:03:51
http://metro-portal.hr/srbija-povela-protiv-hrvatske/44301/