Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2010. 19:18:01
KAZNENI UDARAC

Srbija izgubila od Gane

U susretu 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Gana je u Pretoriji na stadionu Loftus Versfeld svladala Srbiju sa 1-0

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Jedini pogodak na utakmici postigao je Asamoah Gyan u 84. minuti iz kaznenog udarca kojega je zbog igranja rukom skrivio Zdravko Kuzmanović.

Srbija je od 74. minute igrala bez isključenog Aleksandra Lukovića koji je dobio dva žuta kartona. Pred 38.000 gledatelja sudio je Baldassi iz Argentine.

Dvoboj Gane i Srbije ponudio je zanimljiv nogomet, poglavito u drugom poluvremenu. nakon prilikama siromašnih prvih 45 minuta, nastavak su bolje otvorili Ganci. U 53. minuti Tagoe je dobro centrirao, ali Ayew je s pet metara glavom pucao pored gola, da bi sedam minuta potom Asamoah Gyan bio najviši u kaznenom prostoru Srbije, no njegov udarac glavom očešao je vratnicu.

Srbija je najbolju priliku imala u 79. minuti kada je Lazović probio lijevi bok i uputio prizemnu povratnu lotu na vrh kaznenog prostora Gane. Na loptu je natrčao Miloš Krasić, ali njegov jak udarac odlično je ispod vratnice iščupao ganski vratar Kingson.

Odluka je uslijedila u 83. minuti, još jedan u nizu centaršuteva u kazneni prostor Srbije izgledao je bezopasno, ali je Kuzmanović bezrazložno loptu dodirnuo rukom i argentnski sudac je pokazao na bijelu točku. Siguranizvođač kaznenog udarca bio je Asamoah Gyan.

Gyan je u sudačkoj nadoknadi imao priliku i povećati pobjedu Gane, ali njegov udarac iskosa pogodio je vratnicu.

U drugom susretu 1. kola ove skupine u 20.30 sati igrat će Njemačka i Australija u Durbanu.

SRBIJA - GANA 0-1 (0-0)

Stadion Loftus Versfeld.

Gledatelja: 38.000.

Sudac: Baldassi (Argentina)

Strijelac: 0-1 Gyan (84-11m)

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov - Stanković, Milijaš (Kuzmanović, 62) - Krasić, Jovanović (Subotić, 76) - Žigić (Lazović, 69), Pantelić

GANA: Kingson - Pantsil, Vorsah, Mensah, Sarpei - Boateng (Addy, 90+1), Annan - Tagoe, Asamoah (Appiah, 73), Ayew - Gyan (Owusu Abeyie, 90+3) (hina/metro-portal)

13.06.2010. 19:18:01
http://metro-portal.hr/srbija-izgubila-od-gane/42487/