Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2010. 19:40:54
VATERPOLO

Srbija bolja od Hrvatske u finalu FINA Svjetskog kupa

'Barakude' su izgubile od Srbije 7:13, izabranici Ratka Rudića nadigrani u svim segmentima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Nakon što je sredinom srpnja osvojila treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Nišu, hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto na FINA Svjetskom kupu u rumunjskom gradu Oradea. U finalnom susretu 'Barakude' su izgubile od Srbije 7:13 (0:4, 3:2, 3:5, 1:2). Za hrvatsku reprezentaciju je to prva medalja u povijesti ovog natjecanja koje je prvi put održano 1979. godine i do sada je održano 14. puta.

Hrvatski vaterpolisti su do finala došli sa pet pobjeda, a jedinu lošu partiju na turniru su odigrali upravo u finalu protiv suparnika kojeg su u natjecanju po skupinama pobijedili 10:8. No, u finalu je Srbija bila bolja i nadigrala je odabranike Ratka Rudića u svim segmentima igre. Već nakon prve četvrtine hrvatski vaterpolisti su imali četiri gola zaostatka i više se nisu uspjeli vratiti u meč.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Sandro Sukon s tri gola, dva gola je dao Andro Bušlje, dok su po jedan zabili Frano Karač i Samir Barić. Srbiju su predvodili Filip Filipović, Vanja Udovičić i Živko Gocić sa po tri gola. U susretu za treće mjesto Španjolska je pobijedila SAD 12:8, Rumunjska je peta, Australija šesta, Kina sedma, a na začelju je Iran. Hrvatsku sada očekuje Europsko prvenstvo koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati u Zagrebu (hina/metro-portal)

01.08.2010. 19:40:54
http://metro-portal.hr/srbija-bolja-od-hrvatske-u-finalu-fina-svjetskog-kupa/45503/