Metro-portal.hr

objavljeno 25.02.2012. 14:32:00
UNATOČ IZBORNOM NEUSPJEHU

Srb ponovno izabran za predsjednika HSP-a

Srb je u izvješću o radu naglasio kako HSP smatra neuspjehom što nisu osvojili ni jedno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru na nedavnim parlamentarnim izborima

Fotografija vijesti

Sasvim očekivano, sabor HSP-a danas je na sjednici u Zagrebu za svog novog starog predsjednika izabrao Daniela Srba, a iznostanku bilo kakve neizvjesnosti oko reizbora kumovala je i činjenica da je Srb bio i jedini kandidat, prenosi Hina.

Danile Srb, koji je i do sada bio predsjednik stranke, te članovi predsjedništva HSP-a izabrani su većinom glasova izaslanika na stranačkom saboru, dok ih je 29 bilo protiv, a 14 suzdržanih.

Sabor HSP-a, na kojem sudjeluje 526 izaslanika od 822 pozvana, jednoglasno je usvojilo zaključak kojim su novo stranačko vodstvo zadužili da počnu raditi na ujedinjavanju svih pravaških stranaka kako bi već na idućim lokalnim izborima ostvarili dobar rezultat.

Srb je u izvješću o radu naglasio kako HSP smatra neuspjehom što nisu osvojili ni jedno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru na nedavnim parlamentarnim izborima ali su, kako je rekao, 'nogometnim riječnikom, zabili tri stative i bili na pragu ulaska u Sabor'.

Razlozi izbornog neuspjeha, ocijenio je Srb, su sukobi na lokalnoj razini, što ih je najviše koštalo, a, kako je ustvrdio, vodstvo stranke na to nije moglo utjecati.

Smatra i da je na desnom političkom spektru došlo do podjele iako su, kako ocjenjuje, uporno radili na objedinjavanju desnice i zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore.

No, dodao je, njihovo pozivanje na zajednički izlazak na izbore nije bilo moguće ostvariti zbog odnosa prema EU. Srb je naglasio i da iz toga treba izvući pouke kako se HSP ne bi doveo u situaciju da podijeljeno izborno tijelo utječe na njihov izborni rezultat. Priliku za tu stranku vidi već na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon što je ponovno izabran za predsjednika HSP-a, Daniel Srb naglasio je i kako je 'potrebno vratiti HSP među najznačajnije stranke'.

Ocijenio je kako vladajuća Kukuriku koalicija vodi istu politiku kao i bivša (HDZ-ova) vlast jer je, kako je rekao, nastavila provoditi istu politiku trošenja. Ustvrdio je da se ulaskom Hrvatske u EU neće ostvariti napredak. Svaki narod mora imati nacionalni interes i bez toga nema boljeg života, kazao je Srb, dodavši da ako će Hrvatska samo ispunjavati uvjete neće biti investicija ni otvaranja radnih mjesta.

Uvjeren je da desnica jedina može izvući Hrvatsku iz teške situacije u koji se nalazi.

25.02.2012. 14:32:00
http://metro-portal.hr/srb-ponovno-izabran-za-predsjednika-hsp-a/68586/