Metro-portal.hr

objavljeno 08.11.2012. 14:30:57
KOJA DRŽAVA ...

Sramotna deložacija obitelji Vukić u Arbanasima

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelj Vukić našla se u problemima kad je Miro Vukić krajem devedesetih morao zatvoriti svoj obrt, ali kako ga nije odjavio, nagomilao se dug prema Poreznoj upravi

Obitelj Vukić ostala je bez svega
Obitelj Vukić ostala je bez svega (Screenshot)

Najavljena deložacija deveteročlane obitelji Vukić u Arbanasima kraj Zadra na žalost je uspjela, bez obzira na pokušaje građana i građanskih udruga da je spriječe.

Članovi obitelji Vukić, pripadnici građanskih udruga i građani protekla su dva dana prosvjedovali ispred Općinskog suda u Zadru koji je proveo javnu dražbu kuće Vukićevih te donio odluku o deložaciji.

Već od osam sati ispred kuće Vukićevih okupljali su se ljudi. Tina Vukić izjavila je kako je kuća prodana na četvrtoj dražbi, a prema zakonu moguće su samo tri dražbe! 

Obitelj Vukić vratila se kući, deložacija nelegalna!

Obitelj Vukić potom je ušla u svoju kuću čekajući deložaciju. Više desetaka okupljenih ispred kuće stali su se u nekoliko redova i primili za ruke. Prvi red je sjeo na cestu kako bi otežali posao policiji i sudu. Na mjestu događaja je bilo i tridesetak specijalaca.

"Ne damo Vukiće, ne damo Hrvatsku!", orilo se ispred kuće dok se čeka hoće li pojaviti ovhovoditelj. Putem razglasa pokušala se okupljenima obratiti policija, no okupljeni su bili glasniji. Stigao je novi vlasnik, ljudi viču "Nije njegovo", "Ne damo", "Prošlo je vrijeme".

Stigla je i Hitna pomoć, jedna je gospođa ležala na podu, navodno je bila u nesvijesti, specijalci su je primili za ruke i noge i maknuli sa strane. Hitna pomoć odvezla je Tinu Vukić. 

Deložacija se nastavlja, novi vlasnik dobio je novu bravu. "Idemo u pučku kuhinju i u prenoćište, tamo imaju sedam kreveta", plačući je okupljenima rekao Vukić.

Podsjetimo, obitelj Vukić našla se u problemima kad je Miro Vukić krajem devedesetih morao zatvoriti svoj obrt, ali kako ga nije odjavio, nagomilao se dug prema Poreznoj upravi od 288 tisuća kuna s kamatama, pa je Porezna uprava kuću stavila na dražbu i prodala je za 40 tisuća eura.

Više pročitajte na portalu ezadar.

Live streaming iz ulice Vukićevih organizirala je jedna neovisna udruga. Streaming je prekinut oko 11.25, a pogledajte kako je izgledala sramotna ovrha u Arbanasima:


Video streaming by Ustream
08.11.2012. 14:30:57
http://metro-portal.hr/sramotna-delozacija-obitelji-vukic-u-arbanasima/74753/