Metro-portal.hr

objavljeno 03.04.2016. 16:02:00
SAVJETI

Sramite se svog tijela? Nemojte niti slučajno!

Žene koje imaju nizak osjećaj samopouzdanja i srame se svog tijela sklonije su raznim infekcijama, bolovima i drugim zdravstvenim problemima

Nema veze je li savršeno prema medijskom pritisku
Nema veze je li savršeno prema medijskom pritisku (FreeDigitalPhotos)

Žensko tijelo je prekrasno, pitajte bilo kojeg muškarca, no kako nam se medijska slika ljepote natura e iz gotovo svakog članka, a slike lijepih i uspješnih žena preplavile su internet na svim mogućim društvenim mrežama, dolazi do stvarno glupih situacija.

Iz tog je razloga kritika na račun nečijeg izgleda postala uobičajena stvar, a situacija je to gora što je netko dalje od nametnutih standarda ljepote. 

Istraživanje je pokazalo da posramljivanje ne utječe samo na psihološko stanje, samopouzdanje i osjećaj vrijednosti, već uz to izaziva osjećaj društvene inferiornosti, što sve zajedno uzrokuje probleme sa zdravljem. 

Ukratko - one žene koje imaju nizak osjećaj samopouzdanja i srame se svog tijela sklonije raznim infekcijama, bolovima i drugim zdravstvenim problemima

Istraživanje je značajno i stoga što je ovo prvi put da su stručnjaci ustanovili poveznicu između psihološkog stanja osoba podvrgnutim tjelesnom posramljivanju i njihovih zdravstvenih problema.

Stoga, iskoristite ovaj jednostavan recept za zdravlje - volite svoje tijelo bez obzira na sve jer ćemo jedino tako moći održavati njegovo zdravlje.

03.04.2016. 16:02:00
http://metro-portal.hr/sramite-se-svog-tijela-nemojte-niti-slucajno/97348/