Metro-portal.hr

objavljeno 09.12.2020. 11:29:00
NAJAVE

ŠPUD - IZOLIRANI

Organizatori su Škola primijenjene umjetnosti i dizajna/ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU, Organizam

Izolirani u ŠPUD-u
Izolirani u ŠPUD-u (Arhiva)

ŠPUD - IZOLIRANI

izložba profesora i učenika ŠPUD-a/+ prodajni dio izložbe

11. 12. - 19. 12. (petak 11. 12. od 18 do 21 sat, 12. - 19. 12. od 16 do 20 sati)

Organizatori:

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna/ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb - UBU, Organizam

Prosinac je inače vrijeme u ŠPUD-u kada obilježavamo rođendan Škole (10. 12.) kroz tradicionalnu izložbu profesora ŠPUD-a te zadnjih godina organiziramo i veliku prodajnu izložbu učeničkih radova pod nazivom BUSH - Božić u ŠPUD-u pomoću koje ulažemo u novu opremu, alate i materijal te činimo rad naših učenika vidljivijim javnosti.

Međutim, ove godine, za nas su se mnoge stvari promijenile. Izmještenost Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na tri lokacije nakon što je razorni potres oštetio Školu te pandemija virusa COVID-19 itekako su utjecali i utječu na sve naše aktivnosti i način na koji će se one odvijati. Odlučili smo stoga 138. rođendan Škole obilježiti izložbom ŠPUD - IZOLIRANI i to u alternativnom prostoru našeg ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi, u velikoj dvorani

Jedinstvo zahvaljujući Savezu udruga Operacija grad koji će nas ove godine po drugi puta ugostiti, Podsjetimo, Savez udruga Operacija grad omogućio nam je da u velikoj dvorani Jedinstvo realiziramo svečanu dodjelu svjedodžbi u lipnju ove godine. Izložba ŠPUD - IZOLIRANI okupit će radove učenika i profesora na jednom mjestu, i to radove koji su nastali za vrijeme izolacije i lockdowna pa sve do sada. Ujedinjenom izložbom učenika i profesora napravili smo odmak od klasičnog izlaganja. 

Naši učenici su za vrijeme pandemije i karantene izradili veliki broj radova na temu izolacije, rada u izolaciji itd. Situacija u kojoj su naši učenici trenutačno ostali i bez dijela prostora škole u koji se mogu vratiti, a uz koju su tako prostorno vezani, napravila je prostor za promišljanje i pitanje a što sada? ...kako ćemo se prema tome postaviti? ...kako nam izgledaju novi dani, s novim rasporedima, novim odgovornostima gdje je svaki dan neizvjesan?

Radovi učenika i profesora preklapat će se na ove teme, ali i popratiti zadane nastavne teme upravo iz tog razdoblja. Upravo kroz svoje radove i promišljanja o situaciji u koju su stavljeni i kako održati rad umjetničke škole van dostatnih i opremljenih prostora za njih, učenici i profesori, na neki se način bore s ovom krizom na najbolji mogući način. 

Podržite rad učenika i profesora ŠPUD-a svojim dolaskom u nekom od termina. Ulaz na izložbu omogućen je uz držanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

- cijena ulaza

BESPLATNO
link na event:

https://fb.me/e/WQvatkCS

09.12.2020. 11:29:00
http://metro-portal.hr/spud-izolirani/129120/