Metro-portal.hr

objavljeno 06.08.2012. 15:35:00
GENIJALNO

Sprej protiv svađanja

Sprej sadrži oksitocin koji umiruje žene a muškarce čini osjećajnijim i pozitivnijim osobama

Bočicu spreja uvijek imati pri ruci :)
Bočicu spreja uvijek imati pri ruci :) (Arhiva)

Ako često imate nesuglasice s partnerom, ili da kažemo izravnije, svađate se kao pas i mačka, smišljen je lijek koji bi vam mogao donijeti harmoniju u vezu. Naravno, pripazite da ne postanete ovisni ....

Hormon oksitocin, poznat i kao droga za maženja, inače se proizvodi u našem tijelu tijekom seksa i osjećanja seksualne privlačnosti i povjerenja. Uz to, oslobađa se u krv tijekom poroda, vjerojatno najbolnijeg ljudskog iskustva. Znanstvenici sa Sveučilišta u Zurichu odlučili su iskoristiti ovaj utjecaj hormona na ljude i flaširati ga.

Kad se svađamo, raste nam broj otkucaja srca i krvni tlak, a upravo na to djeluje oksitocin, preplavljujući nas mirom. U ispitivanju spreja sudjelovali su parovi od 20 do 50 godina kojima su servirane teme za koje je bilo sigurno da će izazvati svađu.

Nakon što je ustanovljeno kome što smeta, zadane su im slične teme i trebali su se svađati tijekom 45 minuta nakon udisanja spreja ili placeba. Test je pokazao da su oni koji su udisali sprej reagirali prema očekivanjima, žene su postajale prijateljski nastrojene i manje zahtjevne, dok su muškarci bili pozitivniji i uključeniji u razgovor, tako da svađa jednostavno više nije bilo.

06.08.2012. 15:35:00
http://metro-portal.hr/sprej-protiv-svadjanja/73127/