Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2009. 10:34:42

Sprej koji učinkovito odgađa ejakulaciju

Četrdeset posto muškaraca susrelo se s preranom ejakulacijom, sada je tu sprej koji rješava problem

(Corbis)

Razvijen je sprej protiv prerane ejakulacije, a upravo bi on mogao biti spas za jedan on čestih problema u spavaćoj sobi. Britanski znanstvenici proveli su testiranje nad skupinom muškaraca koji su nakon korištenja spreja, pet minuta prije početka seksualnog odnosa, produžili trajanje odnosa od pola do četiri minute duže nego je uobičajeno.

Zapravo se radi o vrlo malenoj količini lokalnog anestetika koji na kraće vrijeme ukoči penis te tako produži erekciju i spriječi preranu neželjenu ejakulaciju. Iako se ne radi o dugotrajnoj odgodi i ovih par minuta pomoglo je muškarcima koji su sudjelovali u studiji. Naime, većina njih nije mogla imate seksualni odnos duže od minute, a prije ovog tretmana pokušavali su na razne načine produžiti erekciju, primjerice uzimanjem oralnih depresiva.

Sprej nazvan, PSD502, pomogao je kod 90% muškaraca, a kod nekih je spolni odnos trajao šest puta duže nego inače. Većina problema prerane ejakulacije je psihološke prirode, pa je tako produženje spolnih odnosa za 1,7 puta zabilježeno i kod muškaraca kojima je dan placebo.

Prema statistikama, s problemima neželjene, prerane, ejakulacije barem se jednom u životu susrelo 40% muške populacije, a ovaj bi sprej mogao spasiti mnoge nesretne brakove i veze. Sprej bi se u slobodnoj prodaji mogao naći za manje od dvije godine. (metro-portal)

26.05.2009. 10:34:42
http://metro-portal.hr/sprej-koji-ucinkovito-odgadja-ejakulaciju/18214/