Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2020. 10:29:00
SAVJETI

Sportsko klađenje u doba korone

Cijela industrija klađenja, zajedno s medijima koji je promiču, prilično je teško pogođena situacijom u kojoj su sportski događaji otkazanim

Kako se sada kladiti?
Kako se sada kladiti? (Arhiva)

Sportsko klađenje omiljena je zabava u Hrvatskoj, baš kao i u većini zemalja svijeta, a zadnjih desetak godina online klađenje doživjelo je svoj procvat. Činilo se da za ovu industriju nema recesije, no trenutna situacija ne zvuči dobro - pandemija korona virusa prekinula je gotovo sve sportske aktivnosti.

Uz to, zakonska regulativa različita je od države do države, a u Hrvatskoj situacija po tom pitanju nije baš pretjerano blistava. Kako navode stranice za sportsko klađenje, domaće kladionice naveliko se trude ograničiti ili čak zabraniti pristup stranim kladionicama domaćim kladioničarima.

Razlog tome je, očekivano, profit koji se u ovim vremenima drastično smanjuje, što zbog slabe ponude događanja na koja se možete kladiti, što zbog zatvorenih poslovnica kladionica zbog koronavirusa.

Kako piše Bussiness Insider, najveće svjetske kladionice počele su s postavljanjem koeficijenata na politička događanja ili čak televizijske serije, usput nudeći klađenje na male i opskurne sportove koji se još odvijaju po zemljama poput Rusije i njenih satelita.

U najtežem su položaju fizičke kladionice koje imaju stotine poslovnica, jer troškovi prostora i ljudi trenutno ne donose apsolutno nikakvu zaradu, pa se može reći da se nalaze u vrlo nezavisnoj situaciji.

U nedostatku ponude na domaćim kladionicama, domaći se kladioničari sve više okreću stranim online kladionicama iz više razloga - prvo, već se uobičajilo da se za registraciju dobiva bonus koji je prilično opipljiv i uglavnom iznosi oko stotinjak eura.

Veliku pomoć pritom možete dobiti od raznih stranica za sportsko klađenje koje nisu kladionice, a na kojima možete vidjeti sve potrebno kako biste se sigurno registirali na nekoj od stranih kladionica i počeli se kladiti. Detaljni opisi registracije i prateće zakonske regulative navedeni su za većinu velikih kladionica, a uz to naravno i ostvariti pravo na početni bonus za prvu uplatu sredstava.

Sve funkcionira kako ste već navikli ako ste otvorili račun u nekoj od domaćih kladionica - sve se transakcije obavljaju preko sigurnih servera sa svim potrebnim sigurnosnim certifikatima koji osiguravaju da je vaš novac uplaćen na sigurno mjesto, načini na koji možete podići svoje dobitke i spremiti ih na svoj online račun, zajedno uz savjete za klađenje i povlačenje sredstava na vašu karticu i raspolaganje njima za svakodnevne potrebe.

Uz to imate i usporedne tablice bonusa i koeficijenata koji se, u nekim slučajevima, prilično razlikuju od kladionice do kladionice što vam može donijeti priličan dobitak - nije svejedno u kojem ste dijelu svijeta uložili novac na koji događaj, zbog toga što bookmakeri koji rade za online kladionice ne prate određenu zemlju ili događanja jednako, pa se uvijek može pronaći par događaja za koje će razlika u dobitcima biti znatna i omogućiti vam veći dobitak za vaš uloženi novac.

U svakom slučaju, ako ste ikada razmišljali o online klađenju, sada je pravi trenutak da to i ostvarite jer bonusi za registraciju nikad nisu bili veći.

25.03.2020. 10:29:00
http://metro-portal.hr/sportsko-kladjenje-u-doba-korone/124573/