Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2009. 17:46:52
USKORO

Sporazum Zagreba i Ljubljane o kulturnoj suradnji

Očekuje se vrlo kvalitetna i visokoprofesionalna suradnju u kulturi i sportu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)

Član zagrebačkoga Gradskog poglavarstva zadužen za obrazovanje, kulturu i šport Duško Ljuština i pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić-Vukičević danas su razgovarali s članovima mješovitoga kulturno-športskog izaslanstva Ljubljane koje je vodio zamjenik gradonačelnika Jani Möderndorfer o prijedlogu teksta sporazuma o suradnji na području kulture dvaju gradova.

Duško Ljuština je rekao kako očekuje vrlo kvalitetnu i visokoprofesionalnu suradnju dvaju gradova u kulturi i sportu.

Zamjenik ljubljanskoga gradonačelnika Jani Möderndorfer izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i istaknuo bolju marketinšku potporu i promidžbu u gradu koji svoje umjetnike šalje na gostovanje, bez obzira na to je li riječ o Zagrebu ili Ljubljani. I jednoj i drugoj strani vrlo je važno da uz umjetnike, na temelju sporazuma koji bi se nakon dorade trebao potpisati krajem travnja, gradove domaćine posjete i gledatelji, to jest kulturna javnost, dodao je.

Jelena Pavičić-Vukičević je naglasila da će potpisivanje sporazuma biti iznimno važno za oba grada te je dodala kako će sporazum samo naznačiti područja i modele suradnje te da nikako ne bi trebao ograničavati umjetnike.

Umjetnici s obje strane granice imaju razvijenu suradnju, a mi tim sporazumom podupiremo njihovo djelovanje u našim glavnim gradovima, rekla je. (hina/metro-portal)

24.03.2009. 17:46:52
http://metro-portal.hr/sporazum-zagreba-i-ljubljane-o-kulturnoj-suradnji/15950/