Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2010. 17:20:21
REVIJALNO

Splitski veslači pobijedili i u utrci legendi

Ovo je šesto gostovanje veslačkih legendi Oxforda i Cambridgea na revijalnoj utrci svetog Duje u Splitu i treća pobjeda legendi Splita

(Jadran Babić/Cropix)

Veslačka ekipa osmerca legendi Splita u današnjoj je revijalnoj utrci u gradskoj luci u povodu svetog Duje pobjedila veslačke legende Oxforda i Cambridgea.

Ovo je šesto gostovanje veslačkih legendi Oxforda i Cambridgea na revijalnoj utrci svetog Duje u Splitu i treća pobjeda legendi Splita, a po jednu pobjedu ranijih godina ostvarile su veslačke posade legendi Oxforda i Cambridgea, a jednom je razultat bio nedlučen.

U današnjoj utrci na stazi dugoj 220 metara, koju je promatralo mnoštvo gledatelja sa splitske Rive, ukupni pobjednik dobijen je nakon što je jedna od posada prva ostvarila dvije pobjede što je pošlo za rukom veslačkim legendama Splita, dok su legende Cambridgea i Oxforda danas ostvarile po jednu pobjedu, te su u ukupnom poretku zauzele drugo i treće mjesto.

Za veslačke legende Splita nastupili su braća Siniša i Nikša Skelin, Vladimir Topić, Denis Boban, Nenad Tvrdić, Tihomir Franković, Igor Boraska, Sead Marušić i kormilar Jopsip Reić. U posad legendi Oxforda nastupila su dva veslača hrvatskih korijena, Ante Kušurin i Luka Grubor, a u posadi legendi Cambridgea Barko Banović, također hrvatskih korijena.

Pobjedničkoj posadi velačkih legendi Splita odličja je predao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a pobjednički pokal predala je zamjenica gradonačelnika Splita Anđelka Visković.

Mateša je u izjavi novinarima izrazio zadovoljstvo što je pobijedila posada legendi Splita, te je naglasio kako ova revijalna utrka u Splitu pridonosi popularizaciji veslanja. Mateša je također rekao kako ima "velika očekivanja" od hrvatskih veslača na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Istaknuo je kako je u program Hrvatskog olimijskog odbora pomoći mladim sportašima od prošle godine uvršteno i 37 veslača.

U jučerašnjoj međunarodnoj sveučilišnoj utrci osmerac splitskog Svučilišta po prvi je put ostvario pobjedu nad proslavljennim osmercima Oxforda i Cambridgea koji su šestu godinu zaredom sudjelovali na ovoj međunarodnoj regati. (hina/metro-portal)

09.05.2010. 17:20:21
http://metro-portal.hr/splitski-veslaci-pobijedili-i-u-utrci-legendi/39605/