Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2010. 19:03:32
NEPRAVOMOĆNO

Splitski ''parangalovci" osuđeni na ukupno 89 godina zatvora

14 preprodavača droge ukupno je osuđeno na 89 godina zatvora, a najvišu kaznu od 15 godina dobio je njihov vođa Goran Svalina

Splitski 'parangalovci
Splitski 'parangalovci" osuđeni na ukupno 89 godina zatvora (Joško Ponoš/Cropix)

Skupina od 14 preprodavača droge iz splitske četvrti Brda koju je vodio Goran Svalina, a uhićeni su u policijskoj akciji "Parangal", nepravomoćno je osuđena na ukupno 89 godina zatvorske kazne na splitskom Županijskom sudu.

Prvooptuženi Goran Svalina nepravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora, na 11 njegov brat Joško, a trećeoptuženi i četvrtooptuženi braća Ferdi i Mehdi Ahmeti na osam, odnosno devet godina.

Sudac Zoran Kežić je osim njih na zatvorsku kaznu osudio i ostale u skupini. Igor Dokić je osuđen na sedmogodišnju kaznu, koliko i Ibrahim Stollakay, Jurica Gabrić na sedam godina i tri mjeseca, a Haris Žunić i Denis Mirko Mandić na po šest godina. Neven Urlić osuđen je na četiri i pol godine, Dragan Boljat na tri godine i četiri mjeseca, Ante Kosor na tri i pol godine, a Joško Balić i Tonči Budić na po godinu i tri mjeseca.

Na visinu kazni emotivno je reagirala Nada Tufejdžić, majka braće Ahmeti, koja je izlazeći iz sudnice doviknula: "Ovo je sve zbog imena Ahmeti". Poslije je nastavila prosvjede pred sudnicom.

Skupina je uhićena u policijskoj akciji "Parangal" u rujnu 2008., kad je zaplijenjeno pet kilograma heroina, a optuženi su za ukupno 26 kilograma heroina. Preprodajom su, kako se procjenjuje, zaradili više od pet milijuna kuna. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 19:03:32
http://metro-portal.hr/splitski-parangalovci-osudjeni-na-ukupno-89-godina-zatvora/48098/