Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2014. 19:56:00
LOOL

Špijunirate li svog partnera?

Sve je to lijepo i krasno, volite se vi, ali ako njemu ili njoj slučajno ostane upaljen komp na kojem su logirani na Fejs, hoćete li zaviriti u poruke?

S kim se to vaš dragi dopisuje? :)
S kim se to vaš dragi dopisuje? :) (Arhiva)

Ljubav je stalno testiranje svojih granica, jednom je rekao neki pametan čovjek, a u to testiranje spada i povjerenje koje imamo u partnera. Istraživanje o ljubavnoj špijunaži provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da gotovo trećina žena redovito provjerava profile svojih partnera na Facebooku i Twitteru kako bi ustanovile dopisuju li se s nekom drugom ženom. 

Sumnjive su uvijek bivše djevojke, naravno, a za divno čudo, muškarci su ispali diskretniji, jer tek 16 posto njih radi istu stvar. No, s druge strane, njima je gotovo pa pravilo provjeravanje mobitela partnerice, što radi čak 60 posto muškaraca. Žene su ovdje u velikom zaostatku, jer to radi upola manje žena. 

Gotovo dvije trećine anketiranih priznalo je provjeravanje povijesti surfanja na računalu partnera, dok je apsolutno najomiljeniji sport uhođenje bivšeg partnera na društvenim mrežama, što radi 90 posto ljudi.

Najviše nepovjerenja i paranoje pokazala je generacija do 35. godine života, a psiholozi se zabrinjavaju činjenicom da je takvo ponašanje postalo gotovo normalno i prihvatljivo. 

Naravno, upravo ta generacija je najsvjesnija svih mogućnosti koje pruža internet, no takvo ponašanje u svakom slučaju dovodi do produbljivanja nepovjerenja u vezama, a kad postane potpuno automatsko, osoba zapravo gubi mogućnost ostvarivanja normalne ljubavne veze.

Stoga, ne njuškajte previše, poradite na tome da partner nema razloga za nevjeru.

18.01.2014. 19:56:00
http://metro-portal.hr/spijunirate-li-svog-partnera/82786/