Metro-portal.hr

objavljeno 13.02.2014. 16:01:00
EARTH HOUR

Spider-Man i WWF ujedinjuju snage u Satu za planetu Zemlju

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma „Čudesni Spider-Man 2", inicijativi Sat za planetu Zemlju pridružile su se i ostale zvijezde filma

Spiderman je prvi ambasador superheroj
Spiderman je prvi ambasador superheroj (WWF)

Najvećoj globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za planetu Zemlju, koju već osmu godinu zaredom organizira WWF, vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ove 
godine će se pridružiti i Spider-Man kao prvi ambasador superheroj.

Zajedničkim snagama, Spider-Man i WWF motivirat će pojedince da postanu superheroji u spašavanju planete. Partnerstvo su najavili Andy Ridley, osnivač inicijative Sat za planetu Zemlju i Jeff Blake, direktor marketinga i distribucije Sony Pictures Entertainment povodom ovogodišnjeg lansiranja najveće volonterske kampanje koja će se održati u subotu 29.03. u 20:30 sati.

Tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom svijeta omogućiti da sami iniciraju projekte na području zaštite prirode, kao i da prikupe financijska sredstva potrebna za njihovu provedbu.

Ove godine, uz samog heroja dugo očekivanog filma „Čudesni Spider-Man 2", inicijativi Sat za planetu Zemlju pridružile su se i zvijezde filma: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, te redatelj Marc Webb.

„Ponosan sam što je Spider-Man prvi ambasador superheroj jer upravo tako pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svjesni svojih moći", izjavio je Andrew Garfield, koji utjelovljuje Spider-Mana u predstojećem nastavku filma. „Sat za planetu Zemlju je pokret koji je ostvario veliki utjecaj diljem svijeta, zamislite samo što možemo napraviti sada kad je Spider-Man na našoj strani."

„Čak i kao pojedincu, Sat za planetu Zemlju daje vam mogućnost da inspirirate bilo koga i to ne samo na jedan sat. Postoje odlični projekti širom svijeta koji teže očuvanju planeta i u koje se svi možemo uključiti",

Marc Webb, redatelj filma „Čudesni Spider-Man 2", objavio je i listu WWF projekata u Indoneziji koje je podržao u okviru kampanje: spašavanje sumatranskog tigra, slona, nosoroga i orangutana, kao i njihovog šumskog staništa. „Sat za planetu Zemlju je pokret pun superheroja - moćne gomile koja inspirira promjene za dobrobit planeta, zamislite što sve još možemo zajedno učiniti", istaknuo je.

Sat za planetu Zemlju prerastao je u inicijativu u kojoj sudjeluje stotine miliona ljudi širom svijeta u više od 7000 gradova, iz 152 države.

„Nismo ni sanjali da će Sat za planetu Zemlju imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spider-Mana, nadamo se da ćemo motivirati još pojedinaca da postanu superheroji planete i podrže projekte i kampanje širom svijeta", smatra Andy Ridley iz WWF-a, direktor i osnivač inicijative Sat za planetu Zemlju.

Sony Pictures Entertainment podržao je WWF-ov projekt u Kini kojim se pokušava zaustaviti nestanak šuma koje su stanište pande. Sam film "Čudesni Spider-Man 2" predstavlja "najekološkiji" projekt u povijesti Columbia Pictures.

Sat za planetu Zemlju 2014. održat će se od 20:30 do 21:30 u subotu 29. ožujka.

13.02.2014. 16:01:00
http://metro-portal.hr/spider-man-i-wwf-ujedinjuju-snage-u-satu-za-planetu-zemlju/83271/