Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2013. 10:16:00
KONCERTI

Spektakularnim koncertom Jegenij Kissin oduševio publiku

Na jučerašnjem koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, jedan od najvećih pijanista sadašnjice – Jevgenij Kissin, napunio je dvoranu do posljednjeg mjesta

Kissin je uspješno prenio svoju energiju na publiku
Kissin je uspješno prenio svoju energiju na publiku (Menart)

U 19:30 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bila je dupkom puna, nestrpljivo čekajući početak i izlazak ovog pijanističkog genija. Napokon, Jevgenij Kissin izlazi na pozornicu čime izaziva oduševljenje svih prisutnih. Tako miran i spokojan, pun ljubavi i poštovanja zračio je posebnom energijom koja se tijekom cijelog koncerta mogla osjetiti u zraku.

U prvom djelu,  pomalo razigrane i zamišljene, a opet vrlo sentimentalne sonate publika je pozdravila snažnim pljeskom koji je, pijanističkog virtuza, pozivao četiri puta na naklon. Drugi dio koncerta, Kissin je obilježio svirajući Sonatu za glasovir u gis-molu, bajkovitu "Sonatu fantaziju" Aleksandra Skrjabina, nakon čega je uslijedio niz od sedam Skrjabinovih Etida iz osmog opusa. Da je riječ o jednom spektakularnom umjetniku pokazuje veličina aplauza i ovacije publike, vraćajući ga tri puta na bis kojim je završio svoje glazbeno putovanje, fantastičnom izvedbom  Poloneze u As-duru op. 53 "Heroice" Frederica Chopina.

Slobodno možemo reći da ovakav koncert i čarobna atmosfera, kojoj smo jučer prisustvovali, ostaje zauvijek u pamćenju.

Koncertom Jevgenija Kissina započeo je ciklus-Svijet glazbe, Koncertne direkcije Zagreb, koji se nastavlja  17. Listopadagostovanjem u Zagrebu Saske državne kapele Dresden pod dirigentskom palicom Myung-Whun Chunga.

20.09.2013. 10:16:00
http://metro-portal.hr/spektakularnim-koncertom-jegenij-kissin-odusevio-publiku/80579/