Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2011. 13:29:36
FESTIVAL

Spektakularan prvi dan Hartere

Festival je premašio sva očekivanja pružanjem do sada najspektakularnijeg vizualnog identiteta te fantastičnim line-upom kojim i najskeptičniji mogu biti zadovoljni

Sjajna atmosfera na Harteri

I ove godine Hartera festival ne prestaje sa iznenađenjima! Ovaj put, festival je premašio sva očekivanja pružanjem do sada najspektakularnijeg vizualnog identiteta te fantastičnim line-upom kojim i najskeptičniji mogu biti zadovoljni. Topla ljetna noć savršeno je pristajala uz užarenu atmosferu koja je vladala od samog početka.

Čast za otvaranje prvog festivalskog dana pripala je zagrebačkoj skupini "Elemental", predvođenoj karizmatičnom pjevačicom Remy. Do tada već poprilično ispunjena dvorana pjeva refrene poznatih hitova te se sa odobravanjem njiše na taktove novog materijala koji je skupina ovom prilikom predstavila.

Nakon "Elementala" na binu se penje njujorška neo-disco skupina "Hercules and Love Affair", predvođena DJ-em Andy Butlerom te od prvog takta započinju sa rasplesavanjem svih prisutnih nižući pjesmu za pjesmom bez vremena za predah i time samo dodatno potičući prisutne na nekontrolirano skakanje. "Hercules and Love Affair" je bio potpuni pogodak, a zavidne pjevačke sposobnosti Anthony Hegartya dugo će svima ostati u lijepom sjećanju.

Gdje su "Hercules and Love Affair" stali, tu je nastavio renomirani kanadski DJ i producent Fairmont. Svojim, sad već itekako provjerenim live nastupom, popraćenim melankoličnim melodijama uparenim s čvrstom ritam sekcijom te sjajnom vokalnom nadogradnjom publici nije dao ni sekunde mira!

Vremena za odmor nema jer odmah nakon Fairmonta za mikser stiže britanski virtuoz James Holden! Od Jamesa se jako puno očekivalo, a on svakako nije razočarao. Iako je zaposlen radeći na novom albumu, našao je vremena za Hartera festival te odsvirao pomalo eklektičan set, konstantno se poigravajući intenzitetom. O Jamesovom nastupu sigurno će se još jako dugo pričati.

Zadnji, no nimalo manje zanimljiv, na binu se penje najprominentniji hrvatski DJ i producent Petar Dundov. Petrov nastup publika je s nestrpljenjem očekivala; ipak je Petar jedna od najjačih hrvatskih uzdanica elektroničke glazbe! Redovito puni klubove i svako njegovo izdanje završi među top 20 najprodavanijih na svim specijaliziranim web stranicama elektroničke glazbe. Petar se odlučio za nešto žešći zvuk na što je publika reagirala s ovacijama i neprekidnim plesom do ranih jutarnjih sati.

Definitivno jedan od najistaknutijih ljetnih festivala, Hartera i Tuborg Main stage iznova potvrđuju  svoj status te se mogu pohvaliti izrazito profesionalnom produkcijom, masovnoj posjeti i nezaboravnim glazbenim iskustvom.

16.07.2011. 13:29:36
http://metro-portal.hr/spektakularan-prvi-dan-hartere/61355/