Metro-portal.hr

objavljeno 17.03.2013. 23:00:00
OAZA MIRA

Spavaća soba - saveznik u očuvanju zdravlja i uma i tijela

Spavaću sobu je potrebno držati čistom, urednom i iz nje izbaciti tehnologiju i unijeti što više prirodne svjetlosti

Spavaća soba
Spavaća soba (Deviantart)

Spavaća soba treba biti vaša oaza mira nakon svih dnevnih stresova. Učinite je zdravim životnim prostorom u kojem ćete zaboraviti na sve dnevne brige. Nema potrebe da započinjete renoviranje. Dovoljno je sljedeće:

Neka spavaća soba ne bude okidač za alergije. Redovito perite pod sobe kao i plahte i tretirajte ih blagim razrijeđenim bjelilom za rublje kako biste alergene držali podalje od postelje inače bi vam miran san moglo omesti kihanje, curenje iz nosa, iritacija očiju i začepljen nos. Također je važno kontrolirati vlagu u toj prostoriji, ovisno u kojem zemljopisnom području se nalazite.

Pobijedite grinje. U vlažnim područjima grinje nisu neobična pojava. Posteljinu je, kao što smo već rekli obavezno redovito prati - najbolje jednom tjedno i to u vrućoj vodi. U slučaju da u spavaćoj sobi imate tepih, usisavajte je češće nego druge prostorije.

Svjetlost prije svega. Ako vam spavaća soba ima više ili veće prozore, smatrajte se sretnima. Ako je prozora malo ili su mali, morate pronaći načina da u sobu unesete što više svjetlosti koja imitira dnevnu. Svjetlo je potrebno jer ima mnogo pozitivnih učinaka na sve tjelesne procese, a naročito u smislu postizanja unutarnjeg mira.

Jastuk. Jastuk morate mijenjati najmanje svake godine jer je dobar jastuk važan za uredan san, pravilan položaj vrata i kralježnice. Anatomski jastuci od lateksa su sjajni jer su mekani, a opet pravilnih kontura koje osiguravaju maksimalnu potporu gornjim mišićima ramena i vrata. Izbjegavajte jastuke od volatilnih organskih spojeva jer mogu izazvati mučninu, iritaciju grla i glavobolje.

Tehnologiji nije mjesto u spavaćoj sobi. Većina nas je ovisna o televizorima, glazbenim linijama i laptopima, ali njima nije mjesto u spavaćoj sobi jer su distrakcija i mogu biti pogubni po naš san. Tehnologija vam u spavaćoj sobi nipošto neće pomoći u smirivanju uma. Stalno zujanje, treperenje, svjetlucanje i tome slično držat će vaš um budnim što je u suprotnosti s onim čemu služi spavaća soba.

Akcija. Što više seksa, to bolje. Seks je sjajan i za um i za tijelo. Najlakše je upustiti se u njega u spavaćoj sobi.

17.03.2013. 23:00:00
http://metro-portal.hr/spavaca-soba-saveznik-u-ocuvanju-zdravlja-i-uma-i-tijela/59162/