Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2011. 13:17:00
ODNOS MEĐU PARTNERIMA

Spasite brak ili vezu terapijom za parove koju možete provesti i sami

Kako popraviti, ali i održavati vezu s partnerom bez obzira na svakodnevicu i obveze koje vas uništavaju

Ključ dobrog odnosa je dobra komunikacija

Iako svi parovi imaju uspone i padove rijetki su oni koji žele investirati u tradicionalnu terapiju kako bi popravili svoje odnose.

Nije uvijek niti pitanje novca, poneki parovi jednostavno ne mogu zamisliti toliko zadiranje u njihovu intimu pa makar to bio i profesionalni terapeut.

Dobra vijest za sve koji su u takvoj situaciji je da postoje koraci koje možete sami poduzeti kako biste popravili narušene odnose te zacijelili svoju vezu.

Imate li partnera koji nije za testiranja ili takav vid terapije, možete i sami poraditi, iako se najbolji rezultati postižu kada oba partnera ravnomjerno sudjeluju.

Gdje započeti? Pa pokušajte s pozitivnim načinom razmišljanja. Život je danas prebrz i zahtjevan tako da gotovo i nemate vremena za vas. Rutina zauzima svoje sigurno mjesto. Naravno da to utječe i na smanjenje romantike u vezi. Prisjetite se zašto ste se zaljubili u svog partnera.

Napravite popis svega što vas usrećuje, napišite pismo partneru u kojem ističete ono što volite na njemu/njoj, uhvatite se za ruku na nekoliko trenutaka ili zaplešite na zajedničku pjesmu. Podsjetite jedno drugog na vrijeme kad ste bili neopterećeni obvezama, obitelji, djecom, financijama i na tren budite samo svoji.

Igrajte uloge. Zamijenite se na jedan dan kako biste uvidjeli s čim se nosi vaš partner. Ako ništa drugo stavite se u kožu svog partnera dok raspravljate. Vi budite on i branite njegova stajališta, dok partner brani vaša. Vidjet ćete koliko često uopće ne čujete što vam partner govori, ali i obratno.

Komunikacija je najvažnija stvar u odnosu među ljudima. Uvijek pokušavajte zadržati dobru komunikaciju sa svojim partnerom. Budite iskreni i što jasniji. Kad je komunikacija dobra, nema problema kojeg ne možete zajednički riješiti. 

26.07.2011. 13:17:00
http://metro-portal.hr/spasite-brak-ili-vezu-terapijom-za-parove-koju-mozete-provesti-i-sami/61683/