Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 13:34:48
MUŠICE

Španjolci traže zatvaranje ceste kako bi imali potpuni mir

Nogometašima Španjolske smeta buka s ceste, a američku reprezentaciju je na put u Južnu Afriku ispratio predsjednik Obama

španjolska nogometna reprezentacija SP
španjolska nogometna reprezentacija SP (Getty Images)

Španjolska nogometna reprezentacija, koja će visinske pripreme za SP odraditi u austrijskom Schrunsu, zatražila je od domaćina da ceste koje prolaze pored njihovog hotela i igrališta za trening budu zatvorene kako bi imali potpuni mir.

Domaćini su im djelomično izašli u susret, pa će cesta koja prolazi ispred hotela biti zatvorena za promet između 5 i 8 sati ujutro, te tri sata za vrijeme poslijepodnevnog odmora španjolskih igrača.

Španjolci, koji u nedjelju stižu u Schruns, zahtijevali su da bude zatvorena i glavna regionalna cesta koja prolazi pored igrališta na kojem će trenirati. Domaćini im tu želju nisu mogli ispuniti, jer bi onda nekoliko sela bilo prometno odsječeno, ali su zato ograničili brzinu prometovanja na 30 km/h.

Čak devet reprezentacija koje sudjeluju na SP u Južnoj Africi odradit će visinske pripreme u Austriji - Španjolska, Honduras, Kamerun, Engleska, Nizozemska, Srbija, Slovačka, Južna Koreja i Novi Zeland.

Obama ispratio Amerikance na SP

"Želim naglasiti kako smo svi ponosni na vas i zdušno ćemo navijati za vaš uspjeh. Svjetsko prvenstvo u nogometu je najveći sportski događaj na svijetu, iako Amerikanci to ponekad znaju zanemariti", kazao je predsjednik Obama, koji je bio u društvu potpredsjednika Joea Bidena i bivšeg predsjednika Billa Clintona.

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je u Bijeloj kući primio nogometnu reprezentaciju SAD-a uoči odlaska na SP u Južnoj Africi. Napomenuo je kako će potpredsjednik Biden doći u Južnu Afriku kako bi na licu mjesta podržao američku reprezentaciju, koja se nalazi u skupini sa Engleskom, Slovenijom i Alžirom.

Američki predsjednik našao je i riječi pohvale za odjeću reprezentativaca. "Ovo je najbolje odjevena nogometna momčad koju sam ikad vidio, posebno mi se sviđaju cipele", kazao je Obama.

I Bill Clinton je dao modnu opasku: "Želio bih biti u ovoj ekipi, ako zbog ničeg drugog, onda zbog cipela". (hina/metro-portal)

28.05.2010. 13:34:48
http://metro-portal.hr/spanjolci-traze-zatvaranje-ceste-kako-bi-imali-potpuni-mir/41166/