Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2010. 12:15:26
ŠPANCIRFEST

Špancirfest ruši rekorde

Samo koncerti Jure Stublića, Hladnog Piva i Kirila Džajkovskog privukli su gotovo 50.000 ljudi, a sveukupno kroz Varaždin je prošpanciralo oko 90.000 posjetitelja

Ludek
Ludek (Špancirfest)

Iako su se organizatori tome potajno nadali, nitko nije očekivao da će Varaždinom u prvom festivalskom vikendu prošpancirati oko devedeset tisuća ljudi.

S obzirom da je tri večernja koncerta na velikoj pozornici kod Starog grada (Kiril Džajkovski, Hladno pivo i jučerašnji nastup Jure Stublića) posjetilo gotovo pedeset tisuća ljudi te da su u isto vrijeme ulice Varaždina te druge festivalske pozornice, klubovi na otvorenom, festivalski šatori i ostali prostori bili puni, sada se i službeno može potvrditi da je ovo najposjećenije otvaranje Špancirfesta u dvanaest godina njegova postojanja.

pan3.jpg
Kiril & Ras Tweed

// KAMO SE ŠPANCIRATI U PONEDJELJAK //
Iako Špancirfest nikada ne staje, ponedjeljak će ipak biti nešto "mirniji", no ne i manje zabavan. Jedina značajnija iznimka od vikend-programa biti će ta što na glavnoj pozornici na Starome gradu neće biti koncerta. No, zato će na Korzu svirati dobro poznati Charlie & Tequila Band s bogatim repertoarom pop i rock hitova, a na Stančićevom će nastupiti poljski Starowski i čakovečka atrakcija Kom3dija.

Kako je ponedjeljak početak novog tjedna, tako će se i "PAN ulica fest" malo obnoviti te stiže nova postava uličnih zabavljača: Ye Ole Photographs, Die komischen Kopflosen, Grand Fire Show, Stilt Walkers te Alto Livello.

pan1.jpg
Duh Špancirfesta

Na trgu Tradicijskih obrta svirat će jedinstveni Turtle music, koje nikako ne bi trebalo propustiti jer se radi o spoju violine i egzotičnog udaraljkaško-melodijskog instrumenta izrađenog po uzoru na prazne oklope velikih kornjača egzotičnog zvuka, koji podsjeća na karipske marimbe.

Neće biti velikog koncerta, ali će biti velikog teatra. Kazališni raspored biti će pun: U 18 sati ide "Mala zelena gusjenica" Kazališta tvornice lutaka, a "Komedija fest" nastavit će se predstavom "Nemreš pobjeć od nedjelje" Ludens teatra iz Koprivnice. Na Franjevačkom trgu također će doći do osvježenja: Malo lutkarsko kazalište Let izvest će "Carevo novo ruho" i djeci pokazati da je car - ipak gol!

Posebno naglašavamo da počinje Glazbena klinika - posebna i pomno pripremana glazbena radionica u kojoj će u slijedećih nekoliko dana glazbenici koji su se prijavili na natječaj moći usavršiti svoje vještine radeći s virtuozima gitare, udaraljki, bubnjeva, električnog basa, saksofona, klavira i vokala, a naučeno će moći pokazati i na koncertu krajem tjedna.

23.08.2010. 12:15:26
http://metro-portal.hr/spancirfest-rusi-rekorde/46610/