Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2013. 10:29:00
SUPER!

Špancirfest ponovno jači od kiše

Loše vrijeme, dobre emocije i koncerti za anale obilježili su prvi vikend Špancirfesta

Sjajni nastupi obilježavaju Špancirfest
Sjajni nastupi obilježavaju Špancirfest (Špancirfest)

Jutarnji nedjeljni program izostao je zbog dosadne kiše no varaždinske ulice ipak nisu bile potpuno prazne. Poneki su se hrabriji špancireri uputili u grad te su bili nagrađeni jednako hrabrim i šarmantnim nastupom putujućeg studija za odjeću Het Mobiele Naaiataellier.  

Čim je kiša prestala ulicama je proskakutala cirkuska atrakcija Circus as a way of life, koji su okupljene zabavljali skokovima, prskalicama, žongliranjem i grimasama. Simpatični Francuzi u Varaždinu održavaju cirkuske radionice te će polaznici imati prilike na ulicama Špancirfesta pokazati što su naučili.  

Večernji koncertni program započeo je na Korzu zanimljivom kombinacijom Klape sveti Juraj i Varaždinskog tamburaškog orkestra. Klapska pjesma praćena tamburicama napunila je i raspjevala glavni varaždinski trg.  

Na Stančićevom trgu svirali su varaždinski Mel & The Mindmills, koji su prošpancirali kroz rock'n'roll, R&B, soul pa čak i disco.  

I na Antena Zagreb pozornici Stari grad je večer započela s varaždinskim predznakom jer je prvi nastupio domaći bend Sagan koji su publiku zagrijali za neponovljive Triggerfinger.  

Nastup belgijskog trojca nadmašio je sva očekivanja. Pred lijepo popunjenim travnjakom opkopa varaždinskog Starog grada, Triggerfinger su održali jedan od najboljih koncertnih nastupa u povijesti Špancirfesta. Nepatvorena rock energija naišla je i na euforično odobravanje publike te su se Ruben, Mario i Paul vraćali na čak dva bisa, a bilo bi ih i još da na red već nije čekala Buraka Som Sistema, portugalsko-angolska atrakcija koja je u Varaždin donijela elektronske beatove i afričke ritmove kudurua te publici poručila kako noćas nema spavanja.  

Arena pozornica kraj Drave ugostila je službeni Buraka After na kojemu se opet plesalo i partijalo do jutra, a okupljene su zabavljali CFSN DJ's.  

Ponedjeljak na Špancirfestu neće biti, nada se organizator, "stormy monday" no s obzirom na početak tjedna i naporni vikend, malčice će se spustiti intenzitet. Započinje Komedijafest i to histrionskom "Gospodsko dijete". Ulicafest pomalo mijenja postavu te će šetače zabavljati Carillo, Didgera, Goma, Charlie Chaplin, Pajaritos en la Cabeza, Wild fire, Bangin chimps, Trio Decoro, Magister ludi i Man band.  

Na Stančićevom trgu nastupit će protugalska fado-diva Claudia Aurora, na Korzu će nastupiti poznati Mirko Švenda Žiga, a po prvi puta na ovogdišnjem Špancirfestu kreće i program na pzoornici na Kazališnom trgu gdje će svirati varaždinski Timeless i Vis 300.   

S druge strane Arena pozornica ne zna što znači "stati na loptu" pa će noć s ponedjeljka na utorak ispuniti DJ Mario Kovač.

26.08.2013. 10:29:00
http://metro-portal.hr/spancirfest-ponovno-jaci-od-kise/80076/