Metro-portal.hr

objavljeno 05.06.2018. 15:44:00
DA?

SpaceX odgodio letove oko Mjeseca

Razlog tog kašnjenja nije jasan, ali "govori da su tehnički i proizvodni izazovi poremetili planove osnivača Elona Muska za istraživanje Sunčeva sustava u kojemu će sudjelovati čovjek"

Ništa za sada...
Ništa za sada... (SpaceX)

SpaceX je vjerojatno razočarao svemirske turiste, jer će morati barem do sredine sljedeće godine, a možda i dulje, čekati na putovanje oko Mjeseca

"Novi program leta - sada odgođen barem do sredine 2019. a vjerojatno i kasnije - još nije objavila" kompanija sa sjedištem u Kaliforniji koja je prvi takav let najavljivala za kraj 2018., navodi list.

Razlog tog kašnjenja nije jasan, ali "govori da su tehnički i proizvodni izazovi poremetili planove osnivača Elona Muska za istraživanje Sunčeva sustava u kojemu će sudjelovati čovjek", dodaje taj newyorški dnevnik. 1 / 8 Lansiranje rakete Falcon Heavy Turisti će putovati na Mjesec u kapsuli Dragon koju će nositi najsnažnija SpaceX-ova raketa Falcon Heavy koja je prije samo četiri mjeseca bila uspješno lansirana.

Glasnogovornik SpaceX-a James Gleeson rekao je u priopćenju koje prenosi France Presse da tvrtka "ne odustaje od planiranog slanja putnika oko Mjeseca i da raste zanimanje klijenata" za taj oblik turizma. To bi bio prvi takav let nakon završetka američke misije Apollo početkom 70-ih i najudaljenija točka u dubokom svemiru do koje je čovjek došao.

05.06.2018. 15:44:00
http://metro-portal.hr/spacex-odgodio-letove-oko-mjeseca/112520/