Metro-portal.hr

objavljeno 11.07.2019. 09:30:00
NOVOSTI

Sony predstavlja novi Prime objektiv

Sony unapređuje seriju objektiva punog formata predstavljanjem laganog 35mm F1.8 Prime objektiva

FE 35mm F1.8 Prime
FE 35mm F1.8 Prime (Sony)

Tvrtka Sony predstavila je najnoviji dodatak E-mount seriji objektiva punog formata - FE 35mm F1.8 Prime objektiv širokog kuta i velikog otvora blende, model SEL35F18F.

Kompaktne dimenzije i mala težina ovog objektiva punog formata i velikog otvora blende pružaju mobilnost i praktičnost za snimanje širokog spektra subjekata - od svakodnevnih snimaka do fotografija hrane, pejzaža, noćnih scena i još mnogo toga. Novi objektiv omogućuje izvanrednu kvalitetu fotografije od kuta do kuta s maksimalnim otvorom blende F1,8, a njegov tihi autofokus i opcija preciznog praćenja čine ga odličnim izborom i za fotografiranje i za snimanje filmova. Njegova mala veličina znači da je podjednako pogodan za senzore formata APS-C, kao i za senzore punog formata, nudeći ekvivalentnu žarišnu duljinu od 52,5 mm koja je savršena za snimke, portrete i još mnogo toga.

Performanse proizvoda:

Visoka rezolucija i veliki otvor blende punog formata u kompaktnom i laganom objektivu

  • S maksimalnim otvorom blende od F1,8, težine samo 280 grama i dimenzija 65,6 mm u promjeru, a dužine 73,0 mm, ovaj objektiv postavlja novi standard za prenosivost.

  • Pametna optička konstrukcija uključuje asferični element za suzbijanje aberacije i visoku rezoluciju u čitavom rasponu kadra fotografije. Kružni otvor s 9 krilaca omogućuje prelijep bokeh efekt.

  • Minimalna distanca fokusiranja od 0,22 m i maksimalno uvećanje od 0,24x olakšavaju fotografiranje u krupnom planu.

Raznovrsna kontrola i rukovanje u širokom rasponu potreba fotografiranja

  • Pogodno postavljena, prilagodljiva tipka za zadržavanje fokusa i prekidač režima fokusa za privremeno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja.

  • Ručno fokusiranje s linearnim odazivom omogućava bolju kontrolu prilikom ručnog fokusiranja.

  • Dizajn otporan na prašinu i vlagu doprinosi prilagodljivosti i pouzdanosti ovog novog objektiva i izaziva osjećaj povjerenja kod korisnika.

Tihi autofokus s odličnom opcijom praćenja za fotografije i filmove

  • Brz, precizan i tih AF sistem drivera linearnog motora pruža precizno fokusiranje i za fotografije i za filmove u kojima „klimanje" zahtijeva delikatnu kontinuiranu kontrolu fokusa.

Prime objektiv od 35 mm koriste mnogi fotografi jer njegova prilagodljivost znači da je to pravi izbor za toliko različitih vrsta snimaka", ističe Yann Salmon-Legagneur, direktor Odjela za marketing proizvoda za digitalno snimanje tvrtke Sony Europe. „Naš novi 35mm FE objektiv objedinjuje briljantnu oštrinu od kuta do kuta i veoma lagan dizajn i sigurni smo da će se svidjeti mnogim fotografima i snimateljima", dodaje Salmon-Legagneur.

Cijena i dostupnost

FE 35mm F1.8 objektiv bit će dostupan u Europi od kolovoza 2019. godine, po cijeni od oko 700 eura.

Video o novom objektivu FE 35mm F1.8

https://youtu.be/5DCL7tYmEnE

Piše: Sanja Ledinek
11.07.2019. 09:30:00
http://metro-portal.hr/sony-predstavlja-novi-prime-objektiv/119490/