Metro-portal.hr

objavljeno 09.01.2018. 09:31:00
NOVOSTI

Sony predstavio nove Xperie - L2, XA2 i XA2 Ultra

Ciljamo da 2018. bude revolucionarna godina i veselimo se što ćemo pokazati još inovacija širom cijelog Xperia portfolija tijekom sljedećih mjeseci, kaže Sony Mobile ekipa

Sony Xperia XA2 - još jedan moćan telefon uz prihvatljivu cijenu
Sony Xperia XA2 - još jedan moćan telefon uz prihvatljivu cijenu (Sony Mobile)

Sony je jučer predstavio tri nove Xperie - L2, XA2 i XA2 Ultra. Osim boljeg hardvera raduje osvježeni dizajn. Bezeli su napokon svedeni u normalne okvire, no ovo je tek ugrijavanje za flagship XZ2. Evo detalja...

Sony Mobile Communications („Sony Mobile") jučer je predstavio Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra - najnovije dodatke svojoj popularnoj super mid-range liniji sa Sony tehnologijom kamere, elegantnim dizajnom i moćnim performansama.

„Naša super mid-range strategija proizvoda startala je kao uzbudljiva nova ideja koja se temeljila na donošenju naprednih i inovativnih tehnologija u ovaj tržišni segment, i to po najpristupačnijoj cijeni," rekao je Hideyuki Furumi, izvršni podpredsjednik za Globalnu prodaju i marketing u Sony Mobile Communications.

Xperia XA2 - snimite i fotografirajte ljepotu života sa sofisticiranom Sony tehnologijom kamere uklopljenom u elegantan beskrajan dizajn

Xperia XA2 ima moćnu 23 MP stražnju kameru koja ima Sonyjev veliki 1/2,3-inčni Exmor RSTM for mobile senzor slike, s ISO osjetljivošću od 12800 za jasne fotografije pri slabom osvjetljenju.

Ima 4K videosnimanje, što vam omogućava da stvarate s mnoštvom boja i jasnoće - uključeno je i 120fps slow motion videosnimanje za dramatizaciju akcije i pokreta. Tu je i super širokokutna 8 MP prednja kamera s poljem gledanja od 120 stupnjeva pa će još više vaših prijatelja i okoline stati u vaš selfie kadar.

5,2-inčni Full HD zaslon je svjetliji, oštriji i življih boja - uklopljen je u prekrasan beskrajan dizajn, a zaslon se proteže sve do ruba. Napravljen je da traje uz snažnog i izdržljivog Corning® Gorilla® Glass stakla.

Otključavanje je jednostavno sa senzorom za očitavanje otiska prsta, integriranim u glatku metalnu površinu sa stražnje strane - reagira na jedan dodir. Xperia XA2 se sastoji od anodiziranog aluminijuma na bočnim stranama, a gornja i donja strana imaju završnu obradu u obliku dijamantnog reza, što naglašava industrijsku ljepotu metala. Predstavlja evoluciju prepoznatljivog Xperia formata „zaobljene površine'", s glatkim zakrivljenjem zaslona i simetričnim rasporedom za elegantan izgled i udoban osjećaj korištenja.

Baterija od 3300 mAh-a velikog kapaciteta i Qualcomm® SnapdragonTM 630 Mobile Platform osiguravaju da možete duže raditi sve ono što volite, i to uz fluidne i brze performanse. Uz to dolaze i Sony tehnologije pametnog punjenja: Smart Stamina produžuje korištenje tijekom dana, a Battery Care i Qnovo prilagođeno punjenje osiguravaju da baterija ostane zdrava tijekom vremena. Podržano je i Brzo punjenje (Quick charging) koje za par minuta punjenja pruža sate korištenja baterije (zahtijeva Brzi punjač - Quick Charger UCH12W).

Xperia XA2 bit će dostupan u Single SIM i Dual SIM verzijama na odabranim tržištima u četiri osvježavajuće boje: srebrnoj, crnoj, plavoj i ružičastoj.

Xperia XA2 Ultra je ultimativni smartphone s „dvostrukom selfie" kamerom

Posebno dizajniran za selfieje, Xperia XA2 Ultra ima super širokokutne dvostruke prednje kamere, 16 MP s optičkom stabilizacijom slike (Optical Image Stabilisation) i 8 MP s poljem gledanja od 120 stupnjeva. Obje imaju prednju bljeskalicu koja daje jasne fotografije bez obzira na osvjetljenje ili okolinu, a u selfie kadar će stati još više prijatelja i okoline.

S istim 23 MP modulom stražnje kamere kao i Xperia XA2, veliki 1/2,3-inčni Exmor RSTM for mobile senzor sposoban je za ISO osjetljivost od 12800 za bolju fotografiju pri slabom osvjetljenju - a opcije 4K snimanja filmova i 120fps (120 sličica po sekundi) slow motion videosnimanja omogućavaju vam da sačuvate uspomene i stavite posebne trenutke „pod povećalo".

Ima Sonyjev najživopisniji 6-inčni Full HD smartphone zaslon do sada, sa širokom i preciznom gamom boja - napravljen uz pomoć snažnog i izdržljivog Corning® Gorilla® Glass stakla. Uklopljen je u beskonačan dizajn; hardver potiče da se prepustite, a zaslon postaje neodvojiv dio doživljaja.

Kao i kod Xperia XA2, otključavanje je pojednostavljeno uz pomoć stražnjeg senzora očitavanja otiska prsta, koji se aktivira jednim dodirom. Dizajn „zaobljene površine" također inkorporira i anodizirani aluminij na bočnim stranicama te prepoznatljivu završnu obradu u obliku dijamantnog reza na vrhu i na dnu telefona.

Baterija od 3580 mAh-a ima super kapacitet i omogućava vam da duže koristite uređaj, a intuitivne Sony tehnologije za pametno punjenje reguliraju i analiziraju potrošnju energije i cikluse punjenja pa baterija traje i ostaje zdrava tijekom vremena - a Qualcomm® SnapdragonTM 630 Mobile Platform osigurava besprijekorne performanse i jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno. Podržano je i Brzo punjenje (Quick charging) koje omogućava sate trajanja baterije za samo nekoliko minuta punjenja (zahtijeva Brzi punjač - Quick Charger - UCH12W).

Xperia XA2 Ultra bit će dostupan u Single SIM i Dual SIM verzijama na odabranim tržištima u četiri suvremene boje: srebrnoj, crnoj, plavoj i zlatnoj.

Xperia L2 donosi velik zaslon, dugotrajnu bateriju i naprednu selfie kameru

Xperia L2 ima prostran 5,5-inčni HD zaslon koji je sjajan za uživanje u videu, pregledavanje sadržaja na internetu i na društvenim mrežama u pokretu.

Baterija s 3300 mAh-a znači da možete napraviti još više onog što volite tijekom dužeg vremena, a intuitivne Xperia tehnologije pametnog punjenja osiguravaju da baterija ostane zdrava tijekom svog životnog ciklusa.

Superširokokutna 8 MP prednja kamera s poljem gledanja od 120 stupnjeva stvorena je za selfieje, a 13 MP F2.0 stražnja kamera pruža jasne i vrhunski oštre mobilne fotografije.

Xperia L2 će biti dostupan u Single SIM i Dual SIM varijanti na odabranim tržištima, i to u tri boje: crnoj, zlatnoj i ružičastoj - svaka je izvedena s reflektirajućim površinama, što naglašava dizajn „zaobljene površine", a otključavanje je jednostavno - radi se jednim dodirom putem stražnjeg senzora za očitavanje otiska prsta.

Potpuno nova i maštovita Xperia dodatna oprema

Nova Style Cover Postolja (Style Cover Stands) koji izgledaju kao da su od kože, predstavljena su zajedno sa Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra modelima u crnoj i srebrnoj boji da upotpune stil boja svakog telefona. Kombinirajući oblik i funkcionalnost, oba su prilagodljiva i mogu se nezavisno koristiti za prikazivanje videozapisa, a automatski će pauzirati prikaz ili staviti uređaj u mirovanje kada se zatvore.

Mono Bluetooth® Headset MBH22 je nova in-ear Bluetooth slušalica koja kombinira značajke elegantnog dizajna s vrhunskom završnom obradom. S vremenom razgovora do šest sati, možete je koristiti zajedno s Google Assistantom da kontrolirate svoju glazbu i obavite stvari.

Xperia XA2 i Xperia XA2 Ultra bit će dostupni na Androidu 8.0 OreoTM, a počet će se isporučivati u veljači 2018. Xperia L2 na Androidu 7.1.1 Nougat počet će se globalno isporučivati od kraja siječnja 2018. 


09.01.2018. 09:31:00
http://metro-portal.hr/sony-predstavio-nove-xperie-l2-xa2-i-xa2-ultra/109603/