Metro-portal.hr

objavljeno 07.12.2013. 10:07:00
HR BOX OFFICE

"Snježno kraljevstvo" zavladalo hrvatskim kinima

Dva filma za djecu nadmašila su gledanošću svjetski megahit Igre gladi: Plamen i zasjela na prva mjesta po gledanosti u hrvatskim kinima

Snježno kraljevstvo je jedva potisnulo Hlapića
Snježno kraljevstvo je jedva potisnulo Hlapića (Arhiva)

Novi Disneyev cjelovečernji crtić „Snježno kraljevstvo" („Frozen") uspio je s hrvatskog broja 1 skinuti „Šegrta Hlapića", no razlika je svega 69 gledatelja. Naime, „Snježno kraljevstvo" je u prvom tjednu prikazivanja vidjelo 16.045 gledatelja, dok je „Šegrta Hlapića" u četvrtom tjednu pogledalo 15.976 gledatelja i na taj način je dječji film Silvija Petranovića preskočio 110 tisuća gledatelja. Nikoga neće začuditi ukoliko konačni razultat dosegne i cifru od 150 tisuća.

Dva jaka dječja filma, spustili su „Igre gladi: Plamen" na treće mjesto i jasno je da se ovaj tinejdžerski futuristički film kod nas ipak nije tako dobro primio kao u svijetu. Ipak, rezultat dvojke bit će mnogo bolji od prvog filma kojeg je pogledalo nešto preko 41 tisuća ljudi. Drugi novi film u domaćim kinima, komedija „Dostavljač" s Vinceom Vaughnom, nije polučila značajniji uspjeh, tek nešto više od sedam tisuća gledatelja.

Cijeli izvještaj iz hrvatskih kina možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

07.12.2013. 10:07:00
http://metro-portal.hr/snjezno-kraljevstvo-zavladalo-hrvatskim-kinima/82020/