Metro-portal.hr

objavljeno 11.10.2017. 13:31:00
NOVI FILMOVI

Snjegović – ekranizacija zastrašujućeg bestselera oduševila na zagrebačkoj premijeri

Hoće li desetljeće duga misterija tragičnih nestaka koji Oslo pogađaju s prvim snijegom konačno biti razriješena?

Snjegović je stigao, pogledajte obavezno
Snjegović je stigao, pogledajte obavezno (Editus)

Ekranizacija Snjegovića djelo je cijenjenog redatelja Tomasa Alfredsona, koji je svoju svjetsku slavu stekao s filmovima Dečko, dama, kralj, špijun i Let the Right One In. Autor originalne priče Jo Nesbø sudjelovao je u projektu kao izvršni producent, a posebno zanimljivo njegovoj vjernoj publici bit će uočiti njegovu cameo ulogu u Snjegoviću. Uvjerljivosti ove filmske priče pridonosi i autentični krajolik sniježnog Osla, Bergena i Rjukana, gdje je čitava radnja filma i snimljena.

Film prati misteriju tragičnih nestanaka i ubojstava koja se u Oslu ponavljaju svake zime proteklog desetljeća. Krvavi tragovi i jezivi snjegovići neočekivano se pojavljuju u svakodnevnim životima običnih ljudi, i u njih unose strah. Oni su potpis zloglasnog ubojice, i svi već znaju što predstavljaju.

Istragu preuzima poznati junak Jo Nesbøvih romana, detektiv Harry Hole, kojeg ovom prilikom utjelovljuje talentirani Michael Fassbender, a njegovu ambicioznu mladu kolegicu tumači sjajna Rebecca Ferguson. Ovaj detektivski dvojac odvažuje se uhvatiti u koštac s prokletsvom glavnog grada Norveške, ne bi li stali na kraj tradiciji krvave zime u Oslu.

Ovaj spoj zastrašujućeg bestselera svjetski poznatog Joa Nesbøa i nepogrešive redateljske kreacije Tomasa Alfredsona, na premijeru u CineStar Branimir Centar u Zagrebu privukao je brojna poznata lica.

Ne propustite svjedočiti razriješenju ove krvave zimske misterije koja u hrvatska kina stiže 12. 10. 2017. Kad počne padati prvi ovosezonski snijeg, za nekoga će već biti prekasno.

11.10.2017. 13:31:00
http://metro-portal.hr/snjegovic-ekranizacija-zastrasujuceg-bestselera-odusevila-na-zagrebackoj-premijeri/107875/