Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2010. 11:53:11
SIGURNOSNA KAMERA

Snimljen bombaš s Times Squarea?

POGLEDAJTE VIDEO - Odgovornost za neuspjeli bombaški napad u New Yorku su preuzeli pakistanski talibani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)

Njujorška policija pronašla je snimku koja navodno prikazuje bombaša koji je odgovoran za subotnju paniku i evakuaciju tisuća stanovnika i turista Times Squarea.

Snimka prikazuje nepoznatog muškarca koji ima između 40 i 50 godina. Policija je naglasila da se možda radi o nedužnoj osobi, ali da mora slijediti svaki trag.

"Imamo 82 kamera na području gdje je pronađena bomba", rekao je šef policije Raymond Kelly i dodao da su službenici analizirali tek 30 snimki.

Policija je u subotu primila dojavu o sumnjivo parkiranom terencu Nissan Pathfinder iz kojeg se dimilo, i u kojem su pronađene tri plinske boce, dva kanistra s 38 litara benzina, pirotehničke naprave za vatromet povezane žicama s dva sata na baterije.

Trg je bio u blokadi više od 10 sati, dok su policijski pirotehničari, uz pomoć robota, utvrđivali opasnost i uklanjali eksplozivni materijal i vozilo.

Odgovornost za neuspjeli bombaški napad u New Yorku su preuzeli pakistanski talibani, iako NYPD tvrdi da nema dokaza das u talibani povezani s terorističkim činom.

03.05.2010. 11:53:11
http://metro-portal.hr/snimljen-bombas-s-times-squarea/39170/