Metro-portal.hr

objavljeno 15.02.2014. 08:39:00
UFF

Sniježna oluja u SAD ubila 20 ljudi

Sjeveroistočna obala SAD-a iskopala se u petak iz završnog udara četverodnevne oluje koja je na nekim mjestima nanijela više od 60 centimetara snijega uzrokujući kaos od juga do Nove Engleske

Snijeg je opet zameo SAD
Snijeg je opet zameo SAD (Arhiva)

Još petoro ljudi poginulo je u prometnim nezgodana ili dok su čistili snijeg u Sjevernoj Karolini, pa je ukupni broj žrtava oluje porastao na 20.

Liječnici u New Yorku bore se za život djeteta čiju je trudnu 36-godišnju majku usmrtio čistač snijega na parkiralištu u Brooklynu.

Autocesta u Pensylvaniji zatrpana je komadima metala otpalim s više od 50 automobila u lančanom sudaru u kojemu je ozlijeđeno najmanje 30 ljudi.

Vedro nebo i temperature oko ništice u New Yorku u potpunoj su suprotnosti prema prethodnoj noći kada je grad i okolicu pogodilo grmljavinsko nevrijeme, a oluja zahvatila New Yersey. Rekordne padaline zabilježene su u Pilotu u Virginiji gdje je palo 72,3 centimetra snijega.

Prema sjeveroistoku se kreće nova sniježna oluja iz unutrašnjosti i očekuje se da će nanijeti novih do sedam centimetara snijega tijekom vikenda kada Amerikanci obilježavaju Dan predsjednika, najavljuju meteorolozi.

15.02.2014. 08:39:00
http://metro-portal.hr/snijezna-oluja-u-sad-ubila-20-ljudi/83293/