Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2013. 16:08:00
PROGNOZA VREMENA

Snijega će do nedjelje napadati i 30-ak centimetara

Vikend će biti sniježan i vjetrovit, tako da zaboravite na uživanje uz more gdje će biti kiše, a na sjevernom Jadranu i snijega

Snijeg, pa još snijega, i na kraju snijeg
Snijeg, pa još snijega, i na kraju snijeg (Arhiva)

Vremenska prognoza do kraja vikenda nosi nam snijeg, i to do 30 centimetara u nekim dijelovima zemlje, te hladno i vjetrovito vrijeme.  

Što se tiče današnjeg dana, većinom će padati slab snijeg u unutrašnjosti, nešto jači u gorju, dok će na sjevernom Jadranu padati kiša i susnježica, a u Dalmaciji kiša, uglavnom na jugu. Najviša dnevna temperatura bit će u većini krajeva od -3 do 2, na sjevernom Jadranu od 2 do 7, a u Dalmaciji od 7 do 12 °C.

Petak će u većini krajeva biti pretežno oblačan s povremenim oborinama, a očekuje se između 10 i 30 cm novog snijega. U unutrašnjosti bi trebao padati snijeg, češći i izraženiji u sjeverozapadnim i gorskim krajevima, osobito navečer i u noći.

Sjeverni Jadran bi mogao dobiti snježni pokrivač na nekim mjestima, a Dalmacija vjetrovita, oblačna i kišna prema kraju dana. Što se tiče temperatura, bit će od -3 do 2, u gorju niža, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a u Dalmaciji između 7 i 13 °C.

Snijeg treba nastaviti padati i u subot, a prestanak oborina i poboljšanje vremena očekuje se tijekom nedjelje. 

 

21.02.2013. 16:08:00
http://metro-portal.hr/snijega-ce-do-nedjelje-napadati-i-30-ak-centimetara/76617/