Metro-portal.hr

objavljeno 06.01.2010. 09:11:09
I DALJE PADA

Snijeg izazvao kaos u Europi

Zračni promet je prekinut ili je otežan u većini zračnih luka u Velikoj Britaniji

(Getty Images)
Velike količine snijega i leda otežali su promet u Europi u utorak navečer i u noći na srijedu, osobito na sjeveru Engleske i u Škotskoj.

Većina zračnih luka i škola zatvorena je na području Manchestera, a nogometne utakmice se otkazuju diljem Engleske, jer meteorolozi predviđaju da će pasti do 40 cm snijega.

Zračni promet je prekinut ili je otežan u većini zračnih luka u zemlji, bilo da je riječ o londonskim Heathrowu, Lutonu i Gatwicku, ili pak o zračnim lukama u Leedsu, Liverpoolu, Glasgowu, Edinburghu i Manchesteru.

Utakmice polufinala engoleskog Liga kupa između Blackburna i Aston Ville te Manchester Cityja i Manchester Uniteda koje su se trebale igrati u utorak i u srijedu navečer odgođene su za 19. i 20. siječnja.

I snimanje sapunica poput "Coronation Street" i "Emmerdalea" otkazano je zbog nedolaska statista.

Prosinac 2009. u Britaniji je bio najhladniji od 1995., a stanje će tijekom vikenda dodatno pogoršati ledeni vjetar iz Sibira.

U Njemačkoj se živa u termometrima tijekom noći spustila na minus 19 Celzijevih stupnjeva, a Normandija, Bretanja i središnji predjeli Francuske bili su pod snijegom koji je ozbiljno poremetio cestovni promet.

U Švicarskoj zbog vala hladnoće u dolasku kasne zrakoplovi iz Pariza i Amsterdama, a u polasku iz Ženeve. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 09:11:09
http://metro-portal.hr/snijeg-izazvao-prometni-kaos-u-europi/30082/