Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2016. 08:01:00
STANJE NA CESTAMA

Snijeg i led dobro okovali Hrvatsku

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

Vozite oprezno ako baš morate van
Vozite oprezno ako baš morate van (Arhiva)

Prema prognozi DHMZ-a, pretežno oblačno uz povremene oborine prevladavat će i u ponedjeljak, osobito sredinom dana i poslijepodne.

U kopnenim predjelima i dalje će padati snijeg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije je moguća i kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu.

Na većem dijelu Jadrana kiša, a na sjevernom dijelu može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak.

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše.

Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa HAK moli vozače za strpljenje, savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja, osobito duž Jadranske i Ličke magistrale.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici, unutrašnjosti Dalmacije, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Detaljan popis cesta na kojima je zimska oprema obavezna pogledajte na stranicama HAK-a.

04.01.2016. 08:01:00
http://metro-portal.hr/snijeg-i-led-dobro-okovali-hrvatsku/95841/