Metro-portal.hr

objavljeno 18.04.2013. 09:02:00
WACO

Snažna eksplozija tvornice gnojiva u Teksasu ubila desetine ljudi?

Medijski izvještaji s lica mjesta navode različite brojke, no zna se da ozlijeđenih ima na stotine, a za mrtve još nije sigurno

Trenutak eksplozije tvornice umjetnih gnojiva
Trenutak eksplozije tvornice umjetnih gnojiva (Screenshot YouTube)

West je maleni gradić kraj puno poznatijeg Waca u Teksasu, svojevremeno poprišta pravog masakra sljedbenika sekte Davida Koresha i FBI-ja. Sinoć nešto prije osam sati po lokalnom vremenu odjeknula je snažna eksplozija u lokalnoj tvornici umjetnog gnojiva, toliko jaka da su je zabilježili i seizmografi kao potres jačine 2.1 stupnja po Richteru.

S lica mjesta dolaze oprečne tvrdnje, od 2 poginula koliko navodi CNN do nekoliko desetaka mrtvih s čim barataju lokalne TV stanice.

Eksplozija je izazvala plamen viši od trideset metara, a do sada nije jasno je li već eksplodirao i drugi tank prepun umjetnog gnojiva.

Umjetno gnojivo inače je popularno među bombašima kao glavni sastojak kućno izrađenih bombi, koje mogu biti vrlo velike snage.

U tvornici je prvo izbio požar, a do eksplozije je došlo nakon petnaestak minuta, pa zato postoji bojazan da su poginuli mnogi vatrogasci koji su gasili požar.

18.04.2013. 09:02:00
http://metro-portal.hr/snazna-eksplozija-tvornice-gnojiva-u-teksasu-ubila-desetine-ljudi/77641/