Metro-portal.hr

objavljeno 23.08.2011. 19:09:27
RAT U LIBIJI

Snage Nacionalnog prijelaznog vijeća kontroliraju 80% Tripolija

Gadafijeve snage pokušale su braniti njegovu rezidenciju, ali su poslije prestali pružati otpor, izvijestili su novinari agencije Reuters

Fotografija vijesti

Catherine Ashton, visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku, danas je nakon razgovora s predstavnicima Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) rekla kako pobunjenici nadziru 80 posto Tripolija, prenosi Hina.

"Upravo sam razgovarala s predsjednikom" NTC-a Mustafom Abdeldžalilom "koji mi je rekao da NTC kontrolira 80 posto Tripolija", rekla je u Bruxellesu. "No misli da će im trebati još malo vremena da pođu dalje u kontroli libijske prijestolnice", dodala je Ashton.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u Gadafijev rezidencijalni kompleks u Tripoliju, gdje su se čuli pucnjevi u zrak i slavljenički poklici, javlja Reuters.

Gadafijeve snage pokušale su braniti rezidenciju, ali su poslije prestali pružati otpor, izvijestili su novinari te agencije.

Libijski pobunjenici su u utorak ušli u kuću Moamera Gadafija u četvrti Bab al-Aziziji, u Tripoliju, javila je televizija Al Džazira pozivajući se na izvore.

23.08.2011. 19:09:27
http://metro-portal.hr/snage-nacionalnog-prijelaznog-vijeca-kontroliraju-80-tripolija/62512/