Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2012. 21:50:39
ESKALACIJA NASILJA

Snage Bašara al-Asada počinile masakr na pogrebu

Pripadnici sirijskog režima ubili su 20 osoba koje su u Kan Šejkunu prisustvovale pokopu muškarca iz istog sela, ubijenog dan ranije.

Fotografija vijesti

Najmanje 43 osobe ubijene su u utorak u Siriji, od čega 20 dok su prisustvovali pogrebu u sjevernom dijelu zemlje, izvijestio je sirijski Ured za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, ocijenivši napad na pogrebnu povorku "masakrom".

"Pripadnici sirijskog režima u utorak su počinili masakr u Kan Šejkunu" u sjeverozapadnoj pokrajini Idleb, objavio je londonski Ured za ljudska prava, zatraživši hitnu istragu o tome.

Kako je objavio sirijski Ured za ljudska prava, pripadnici sirijskog režima ubili su 20 osoba koje su u Kan Šejkunu prisustvovale pokopu muškarca iz istog sela, ubijenog dan ranije.

Napadu je svjedočilo i sedam promatrača UN-a i njihova su tri vozila oštećena. Njihovo konvoj pogodila je i jedna eksplozivna naprava. Uhvaćeni između dvije vatre, promatrači su zaštitu našli među ustaničkim borcima. Glasnogovornik oporbenog vijeća kazao je da se radi na njihovu sigurnom izlasku iz Kan Šejkuna.

Vladini mediji tvrde da su pucnjavu počeli ustanici i da su oni ti koji su napali promatrače UN-a.

UN u Siriji zasad ima 189 promatrača, oko dvije trećine od broja dogovorenog mirovnim planom Kofija Annana.

I u ostalim dijelovima Sirije u utorak je bilo dosta nasilja i napada snaga režima, u njima su smrtno stradale stradale 23 osobe - 22 civila i jedan dezerter.

15.05.2012. 21:50:39
http://metro-portal.hr/snage-basara-al-asada-pocinile-masakr-na-pogrebu/71022/