Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2017. 17:15:00
NOVOSTI

Snaga USB-C tehnologije

Očekuje se da će posljednja USB-C generacija postati zadana značajka u tehnološkoj industriji jer omogućuje korisnicima da pune uređaje, prenose audio i video signal i povežu se na internet kroz samo jedan kabel

USB-C radi prava mala čuda
USB-C radi prava mala čuda (MMD)

U današnjem ubrzanom vremenu i svijetu u kojem se tehnologija rapidno mijenja, pojam mobilnosti došao je u prvi plan. Bilo kod kuće, na radnom mjestu ili između toga, moderan i mobilan način života zahtjeva tehnologiju koja je u skladu s takvim načinom života. Prenosivost, povezivost i fleksibilnost danas više nisu opcija, već nužnost.

USB-C, najnovije otkriće u tehologiji prijenosa podataka, čini mobilni život puno jednostavnijim. MMD, vodeća tehnološka tvrtka i brend licencirani partner Philips monitorsa, u ponudi ima nekoliko USB docking monitora koji maksimalno upotrebljavaju snagu i potencijal najsuvremenije USB tehnologije.

Standard u nastajanju

Očekuje se da će posljednja USB-C generacija postati zadana značajka u tehnološkoj industriji jer omogućuje korisnicima da pune uređaje, prenose audio i video signal i povežu se na internet kroz samo jedan kabel. Debljine od samo 2.4 mm, USB-C priključak je pogodan i za ultra prijenosne uređaje kao i za standarna prijenosna računala. Osim toga, priključak je i reverzibilan što znači da ga je moguće priključiti s bilo koje strane. Ova jednostavna ali genijalna značajka olakšat će posao svima koji su se ikad borili s priključivanjem klasičnih priključaka ili USB-ova. USB-C svojim jednostavnim oblikom klasične priključke učinio je prošlošću s obzirom da sve više postaje standard u industriji omogučujući korisnicima da se povežu ili pune svoje prijenosne uređaje bez nereda kojeg stvaraju kablovi USB-ova i ostalih priključaka.

Napravljen za maksimalnu mobilnost

Dizajniran za moderna i multifunkcionalna radna mjesta, Philips USB docking monitori omogućuju brzinu i svestranost USB-C tehnologije u elegantnom pakiranju. Zahvaljujući jednostavnom i samo jednom priključku, monitor postaje postaja koja instantno omogućuje korisnicima da prenose podatke pri izuzetno brzim brzinama, pune svoje laptope i služi kao uobičajena stanica za spajanje, bez korištenja dodatnog prostora na radnim stolovima. Monitori se tako mogu povezati i sa periferijom poput velike tipkovnice, miša, eksternim HDD uređajem, kamerom pa čak i slušalicama. Također, ako korisnici koriste žičanu internetsku vezu, ovaj kabel se može povezati na docking monitor kroz standardni RJ45 priključak. Bilo da se radi o grafičkim dizajnerima koji trebaju povezati više monitora ili o korisniku laptopa koji je u potrazi za proširenjem ograničene povezivosti svog uređaja, ili o dinamičnom poslovnom korisniku koji traži maksimalne mogućnosti u svom fleksibilnom radnom okruženju, ovi monitori nude svim korisnicima upravo ono što im treba. Tri Philips USB-C docking monitora dizajnirani su kako bi zadovoljili sve potrebe današnjeg mobilnog načina života.

Philips 241B7QUPBEB USB-C docking monitor B linije

Ovaj monitor ne samo da omogućuje docking funkcionalnost, već omogućuje i lančano umrežavanje i do 4 monitora povezanih na jedan laptop pritom koristeći samo jedan USB-C kabel. Osim što proširuje radno mjesto i mogućnosti povezivanja, 24-inčni Full HD monitor ne izostavlja i važnost ergonomije i jednostavnog prilagođavanja korisniku. Značajke poput LowBlue načina rada i Flicker-free tehnologije pružaju dugoročne zdravstvene benefite za svakog korisnika. Dok LowBlue način rada smanjuje kratke valove štetne plave svijetlosti koje mogu imati štetan utjecaj na vid, Flicker-free tehnologija regulira osvjetljenje i osigurava gledanje maksimalno udobnim za oči korisnika.

Philips 258B6QUEB USB-C docking monitor B linije

Philips 258B6QUEB je sjajan i svestran 25-inčni monitor s USB dockingom koji se savršeno uklapa u potrebe poslovnih korisnika. Quad HD rezolucija osigurava oštre i sjajne vizuale. Kao dodatak tome, njegovo SmartErgo postolje omogućuje korisnicima da postave monitor u idealan polažaj prema svojim preferncijama. Vrlo tanak okvir kreira besprijekoran izgled i ono najvažnije, maksimizira područje gledanja i tako spriječava da korisnici budu ometani.

Novitet koji dolazi u studenom ove godine: Philips 328P6AUBREB USB-C docking monitor P linije

Ovaj nadolazeći 32-inčni model je idalan za profesionalne grafičke aplikacije poput CAD, 3D graphics, Adobe Creative Cloud i za aplikacije za uređivanje fotografija. Monitor pruža vizuale visoke kvalitete u QHD rezoluciji, HDR tehnologiju i 99% Adobe RGB prostora boja. 

02.11.2017. 17:15:00
http://metro-portal.hr/snaga-usb-c-tehnologije/108331/