Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2022. 11:21:00
KONCERTI

Smrdljivi martini, Frequency, BEZ i D u Saxu 3. prosinca

Četiri (dobra i mlada) benda, jedna večer, 30 kn. Bit će nam lijepo, garantiramo!

Sjajna večer u Saxu
Sjajna večer u Saxu (Arhiva)

Zagrebačka generacija Z, ili ti skraćeno Zgen, stiže u Sax u udarnom subotnjem terminu 3. prosinca! Četiri benda, jedna večer, 30 kn. Bit će nam lijepo!

Frequency je mladi zagrebački bend koji svira alternativni rock sa zanimljivim dodatcima raznih žanrova kao što su funk i jazz pa sve do stoner rocka. Sviraju autorske pjesme sa eventualnim coverima pjesama koji im paše stilu, makar je i to teško naći jer im je teško definirati stil. Bend je nastao u travnju 2022. I trenutno imaju samo jedan nastup iza sebe u Saxu, ali ih očekuje puno u budućnosti. Bend se sastoji od bubnjeva, bas gitare, ritam gitare i lead gitare, te vokala.

BEZ - alt rock bend s nekoliko covera i pokojom autorskom pjesmom. Bend se sastoji od pet članova: Lucija Bilić - ritam gitara i glavni vokal, Petra Šnidarić - ritam gitara i back vokal, Luka Jukić - lead gitara, Robert Boroša - bas, Matija Žaknić - bubanj... Relativno novoosnovan bend s nekoliko nastupa iza sebe.

Smrdljivi Martini su mladi zagrebački bend koji su dokazali da je punk mrtav. Sviraju autorske pjesme, te covere popularnih pjesama u njihovom stilu. Nastupali su u klubovima poput Cadillac, Sax i Vintage Industrial Baru u sklopu festivala školskih bendova Superval. U sklopu promocije za ovogodišnji Superval su gostovali u emisiji Kod nas doma (HRT1).
https://www.youtube.com/watch?v=dbiZahUQlIg&t=1691s

D. je zagrebački bend nastao iz članova koji su već bili u bendovima prije. Ne sviraju nikakav specifični žanr, no sve bi se moglo svesti na alternativni rock. Jedina prava svirka bila im je u Beogradu na Samitu Nesvrstanih. 

28.11.2022. 11:21:00
http://metro-portal.hr/smrdljivi-martini-frequency-bez-i-d-u-saxu-3-prosinca/140187/