Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2010. 07:54:13
VRIJEME ĆE POKAZATI

Smjene u Zagrebačkom holdingu, na popisu desetak direktora?

Kadrovi se navodno neće smjenjivati zato što ih je postavio Milan Bandić već zato što su nekompetentni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)

Nakon raspleta posljednjih predsjedničkih izbora najinteresantnije će biti odvijanje situacije unutar SDP-a, što je i logično uzme li se u obzir da su u drugom krugu mačeve ukrstili nekadašnji kolege Ivo Josipović i Milan Bandić. Kad su se kandidirali, govorilo se o zauzimanju strana, o izdajicama i vjernim pratiocima. Milan Bandić je izgubio, ali je prije toga oko sebe okupio popriličan broj ljudi - i iz SDP-a. Sad su na redu čistke ili se to bar smatra jedinim logičnim potezom.

Određeni SDP-ovci će najvjerojatnije biti izbrisani s popisa članova stranke, a prema posljednjim informacijama koje kruže u javnosti i „vjerni psi" Milana Bandića iz Zagrebačkog holdinga čekaju smjene.

Ivo Čović, šef Holdinga, tako na svojem popisu za odstrjel ima oko deset direktora i članova Uprave Holdinga čije će smjene predložiti Skupštini tog poduzeća u dogledno vrijeme.

Kako piše Jutarnji list, citirajući neimenovani izvor iz Zagrebačkog holdinga, kadrovi se neće smjenjivati samo zbog toga što ih je postavio Bandić: „Smjenjivat će se isključivo nekompetentni kadrovi, a takvih u našoj tvrtki ima čak 50 posto. Primjerice, direktor Zagrebparkinga je čovjek kojeg je na poziciju instalirao Bandić, ali njega nećemo dirati jer izvrsno radi svoj posao. S većinom ostalih direktora to na žalost nije slučaj."

Neka od imena koja su navodno predviđena za smjenjivanje su navodno šefica javne nabave Lidija Tomić, a slijede je direktor Arene Zdenko Antunović, direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Zagrebačkih cesta Srećko Vučković i direktor Čistoće Marko Melčić.

12.01.2010. 07:54:13
http://metro-portal.hr/smjene-u-zagrebackom-holdingu-na-popisu-desetak-direktora/30488/