Metro-portal.hr

objavljeno 27.07.2009. 11:23:07

Smjena Nevena Jurice

Jednoglasno predložena smjena veleposlanika pri UN-u

(Mario Periša, CROPIX)

Saborski Odbor za vanjsku politiku jednoglasno je u ponedjeljak predložio predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću da s mjesta stalnog hrvatskog predstavnika pri Ujedinjenim narodima razriješi Nevena Juricu koji je to osobno zatražio, doznaje se iz toga odbora.

Hina doznaje da se o imenovanju novog predstavnika pri UN-u u ponedjeljak nije raspravljalo.

Jurica je trenutačno u Zagrebu zbog bolesti, a sredinom lipnja Kontrolna služba Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH (MVPEI) nakon nadzora podnijela je protiv njega kaznenu prijavu.

Uprava za financijsko-materijalne poslove toga ministarstva kontrolom je utvrdila nepravilnosti u poslovanju Stalne misije pri Ujedinjenim narodima, naveo je tada MVPEI u svome priopćenju o kojem je izvijestilo sva nadležna tijela.

Nezadovoljstvo radom veleposlanika Jurice u više je navrata izrazio i predsjednik Stjepan Mesić, a o nenamjenskom trošenju proračunskog novca u hrvatskoj misiji pri UN-u pisali su i hrvatski mediji.

Odbor je na sjednici jednoglasno podupro i osobni zahtjev za razrješenje veleposlanika u Rumunjskoj i Moldaviji Ivice Maštruka.

Izvor: Hina

27.07.2009. 11:23:07
http://metro-portal.hr/smjena-nevena-jurice/19820/