Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2010. 10:54:07
LAST CHANCE

Gradovi sa smiješnim imenima - Boring, Cool,...

Ako se nađete na putovanju po Americi možete posjetiti gradove koji se zovu Uncertain i Accident

(Wikipedia)

Poznat nam je primjer Topeka, grada u američkoj državi Kansas, koji je privremeno promijenio ime u Google kako bi privukao pažnju internetske kompanije. Međutim, dok se Topeka među gradove s neobičnim imenima uvrstio samo u mjesecu ožujku, nekoliko američkih gradova oduvijek pažnju plijeni posebnim imenima:

Truth or Consequences, Novi Meksiko
Grad je ime dobio po radijskoj emisiji koja se emitirala 1950-ih, a poznat je i po geotermalnim izvorima zbog kojih privlači turiste željne odmora i rehabilitacije.

Boring, Oregon
Nema razloga da vam bude dosadno u Boringu. Naime, grad se ne zove tako jer se u njemu ništa ne događa nego jer je u njemu svojedobno živio lokalni heroj W.H. Boring. Nalazi se 30 minuta od Portlanda i idealan je za šetnje u prirodi i biciklističke ture.

Cool, Kalifornija
Grad Cool je ime dobio po prezimenu propovjednika koji ga je posjetio 1800-ih. Smješten je uz poznati Highway 49, a u njegovoj neposrednoj blizini 1948. je pronađeno zlato. Ove godine će ugostiti biciklističku utrku "Amgen Tour of California".

Uncertain, Teksas
U gradiću Uncertain možete biti sigurni u jednu stvar - radi se o najbolje čuvanoj tajni Teksasa. Poznat je po jezeru Caddo, jedinom prirodnom jezeru u toj saveznoj državi te jedinstvenoj vegetaciji. Idealan je za odmor u prirodi i lov.

Last Chance, Idaho
Last Chance nije samo simbolički prikladan za novi početak. Prekrasna priroda poziva na dugačke šetnje, planinarenje i mir te turistima doista omogućuje da iskoriste posljednju priliku i krenu u novi život.

Postoje još Accident (Maryland), Normal (Illinois) i Carefree (Arizona).

19.04.2010. 10:54:07
http://metro-portal.hr/smijesna-imena-gradova/38160/