Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2014. 10:50:56
MA DA?!

Smartphone može izazvati mamurluk

Cjelodnevno korištenje pametnih telefona može izazvati simptome koji su gotovo potpuno jednaki simptomima mamurluka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Smartphone je dostignuće tehnologije koje je već zauzelo svoje mjesto u našim životima i gotovo ga je nemoguće istjerati, no, kao kod svih stvari, ni s pametnim telefonom ne smije se pretjerivati.

Naime, istraživanje Sveučilišta Michigan pokazalo je da korištenje smartphona kod ljudi može izazvati simptome gotovo potpuno jednake simtomima mamurluka.

Istraživanje je pratilo poslovne ljude koji se u pravilu ne odvajaju od svojih pametnih telefona, a osobe koje su iza devet sati navečer koristile smartphone za završavanje nekih poslova ujutro su patile od simptoma vrlo sličnih mamurluku, osjećali su se iscrpljeno i bili su znatno manje produktivni. 

Kako kažu voditelji istraživanja, korištenje smartphona kasno navečer znatno ometa fazu ulaska u san, ometa normalne procese tijekom spavanja i značajno psihološki utječe na korisnike. 

Stoga, poslušajte savjet i navečer spremite smartphone daleko od sebe, kako ne bi došli u napast da ga koristite, čak i u krevetu, jer će imati vrlo negativan utjecaj na vaš san i zdravlje. 

26.01.2014. 10:50:56
http://metro-portal.hr/smartphone-moze-izazvati-mamurluk/82909/