Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2010. 19:53:33
SPEKTAKL

Službeno najavljen 1. Croatian Air Race na Braču

Broj prijavljenih pilota daleko je nadmašio sva očekivanja organizatora

Croatian Air Race

Danas je na konferenciji za medije održanoj u Fly baru u Zagrebu najavljen 1. Croatian Air Race. Ovaj zrakoplovni spektakl održat će se na Braču u periodu od 29. do 31. svibnja 2010. godine.

Najatraktivniji dio programa, točnije utrka zrakoplova i popratni program u kojem će sudjelovati preko 40 zrakoplova održat će se u nedjelju, 30. svibnja, a cijeli je događaj organiziran povodom obilježavanja 100 godina zrakoplovstva u Hrvatskoj.

„Kao profesionalni djelatnici u zrakoplovnoj profesiji željeli smo na osnovu prijašnjih pozitivnih iskustava organizirati događaj dostojan 100-godišnjice zrakoplovstva u Hrvatskoj, ali istovremeno i približiti našu profesiju široj javnosti. Interes za sudjelovanjem vlasnika i pilota zrakoplova za 1. Croatian Air Race iznad svih je očekivanja i nažalost naših mogućnosti da ugostimo sve zainteresirane.

Do sada se prijavilo preko 100 pilota iz desetak država, a mi smo broj sudionika ograničili na 40 zrakoplova i nešto više pilota. 1. Croatian Air Race uspjeli smo organizirati zahvaljujući potpori Bluesun Hotelu Elaphusa i cijeloj hotelskoj grupaciji te drugim partnerima koji su prepoznali atraktivnost ovog događaja. Planiramo u budućnosti napraviti vrlo jaku i međunarodno prepoznatljivu zrakoplovnu utrku i proizvod koji može biti interesantan onim destinacijama koje mogu i žele biti okrenute turizmu pa smo stoga angažirali i Agenciju za tržišno komuniciranje Proglas koja će nam pomoći na afirmaciji Croatian Air Race-a.

Pozivamo sve zainteresirane građane da dođu na Brač i uživaju u dosad neviđenim priredbama na hrvatskom nebu" - izjava je glavnih organizatora događaja, Ivana Šimića i Ivana Jakleneca. Kako bi cijelo događanje bilo tematski zaokruženo, organizatori su za službenu pjesmu 1st Croatian Air Racea odabrali pjesmu grupe Nola „Iznad oblaka", koja je na nedavnoj dodjeli diskografske nagrade Porin proglašena pjesmom godine.   

24.05.2010. 19:53:33
http://metro-portal.hr/sluzbeno-najavljen-1-croatian-air-race-na-bracu/40812/