Metro-portal.hr

objavljeno 10.08.2010. 14:25:03
SUĐENJE U HRVATSKOJ?

Slučaj Radimira Čačića Mađarska predala Hrvatskoj

Radimir Čačić je 8. siječnja uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije osobe, a Mađarska je postupak protiv njega završila

radimir čačić nesreća mađarska
radimir čačić nesreća mađarska (Jakov Prkić/Cropix)

Postupak protiv Radimira Čačića zbog izazvane prometne nesreće u Mađarskoj u toj je zemlji završen i predmet je predan hrvatskim vlastima, rekao je u utorak za Hinu izvor iz mađarske policije.

"Slučaj je predan hrvatskim vlastima", rekao je Karsay Kornel iz policije u Kaposvaru.

Dodao je da je postupak u Mađarskoj završen 15. srpnja, ali da nema informacije o tome kada je slučaj službeno upućen Hrvatskoj.

Na pitanje o zaključcima nakon istrage, Kornel je rekao da ih za sada neće davati u javnost, do saslušanja koje bi trebale obaviti hrvatske vlasti.

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa zasad nije službeno dobilo zahtjev mađarskog ministarstva za prebacivanje predmeta protiv Čačića hrvatskom pravosuđu, rekla je Hini glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić, dodajući da će javnost obavijestiti kada taj službeni zahtjev stigne.

Čačić je 8. siječnja na autocesti za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 14:25:03
http://metro-portal.hr/slucaj-radimira-cacica-madjarska-predala-hrvatskoj/45919/