Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2010. 17:12:00
FEKETE

Slučaj "Čačić" nije predan Hrvatskoj, od nje se traži samo pravna pomoć

Odgovarajući na pisanje hrvatskih medija, mađarski tužitelj Robert Fekete naglasio je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/CROPIX)

Ured okružnog tužitelja u mađarskoj županiji Somogy zatražio je od hrvatskog ministarstva pravosuđa pravnu pomoć vezanu uz slučaj predsjednika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Radimira Čačića koji je ranije ove godine u Mađarskoj izazvao prometnu nesreću sa smrtonosnim posljedicama, ali nije taj predmet ustupio Hrvatskoj, izjavio je u srijedu okružni tužitelj Robert Fekete.

Odgovarajući na pisanje hrvatskih medija, tužitelj Robert Fekete naglasio je da Čačićev slučaj nije predan hrvatskim vlastima i da je njegov ured samo zatražio od hrvatskog ministarstva da, putem pravne pomoći, omogući njegovo ispitivanje u Hrvatskoj. Rok za zaključenje istrage o toj prometnoj nesreći produljen je do 8. rujna, dodao je Fekete.

Glasnogovornik kaposvarske policije Kornel Karsay jučer je hrvatskim medijima izjavio da je istražni postupak protiv Čačića u Mađarskoj završen još 15. srpnja i da je slučaj predan hrvatskom pravosuđu. Govoreći za HTV u utorak navečer, Čačić je sam izrazio sumnju u takav razvoj događaja i pretpostavio da se radi o nesporazumu. "Niti ja osobno niti moj odvjetnik u Mađarskoj nismo nikada zatražili predaju slučaja Hrvatskoj, niti imamo ikakve informacije da je izvršena", rekao je.

Dodao je također da će prihvatiti svaku presudu vezanu za prometnu nesreću, uključujući i zatvorsku kaznu, koja bi, kako je rekao, značila i kraj njegove političke karijere. Čačić je 8. siječnja na autocesti M7 za Budimpeštu uzrokovao prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene i kasnije su umrle. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 17:12:00
http://metro-portal.hr/slucaj-cacic-nije-predan-hrvatskoj-od-nje-se-trazi-samo-pravna-pomoc/45984/