Metro-portal.hr

objavljeno 24.04.2012. 22:50:12
PRISTUPANJE EU-U

Slovenija odugovlači s ratifikacijom hrvatskog pristupnog ugovora?

Slovenija kao država članica svakako će ratificirati taj dokument do 1. srpnja slijedeće godine, kad je predviđeno da Hrvatska postane punopravnom članicom, poručio je ministar Erjavec

Fotografija vijesti

Slovenija je objavila da će ratificirati hrvatski pristupni ugovor s EU do 1. srpnja 2013., kad je predviđeno da Hrvatska postane članicom Unije, javlja Hina.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec poručio je zastupniku stranke Socijalnih demokrata (SD) Samu Bevku da će se ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom u Sloveniji "odvijati u okviru postupaka i rokova predviđenih slovenskim zakonima". Slovenija kao država članica svakako će ratificirati taj dokument do 1. srpnja slijedeće godine, kad je predviđeno da Hrvatska postane punopravnom članicom, poručio je Erjavec Bevku.

Bevkova stranka Socijalnih demokrata objavila je sadržaj pismenog odgovora ministra Erjavca zastupniku Bevku na pitanje kad će vlada prihvatiti prijedlog zakona o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora i uputiti ga u parlament.

Bevk je to pitanje postavio prije mjesec dana, rekavši da bi to bilo dobro učiniti što prije, jer smatra da bi odgađamnjem ratifikacije vlada uputila Hrvatskoj loš signal, iako su odnosi po ocjeni obiju država dobri.

Slovenski su mediji proteklih tjedana objavljivali pretpostavke da će Slovenija s ratifikacijom pričekati do susreta dviju vlada o kojemu je bilo riječi prilikom nedavnog posjeta ministra Erjavca Zagrebu.

24.04.2012. 22:50:12
http://metro-portal.hr/slovenija-odugovlaci-s-ratifikacijom-hrvatskog-pristupnog-ugovora/70375/