Metro-portal.hr

objavljeno 11.02.2008. 21:31:28
Izložba

Slobodne veze u MM centru

Film prati izložbe
Film prati izložbe

Novo izdanje ‘Slobodnih veza’ u MM centru zagrebačkog SC-a, u četvrtak u 20 sati predstavlja dokumentarac redateljice Coraly Suard ‘Road movie’, koji prati četiri izložbe kontroverzne švicarske umjetnice Sylvie Fleury.

Ta umjetnica, koja se na sceni pojavila 80-ih godina, poznata je po svojim shopping vrećicama s logom poznatih modnih kreatora koje su ležale na podu galerije ostavljene kao poslije velikog shoppinga. Njezine instalacije obuhvaćaju luksuzne američke sportske automobile, kozmetičke proizvode, cipele ili dijelove odjeće.

Fleury se predstavlja kao predmet želje, u isto vrijeme kroz svoj rad komunicirajući emancipatorsku energiju, uzimajući shopping i šminku kao čin zadovoljstva, ponovno zahtijevajući svoje pravo na konzumiranje i hedonizam, prema principima neofeminizma.

BesplatnoUlaz na projekciju filma o švicarskoj umjetnici Sylvie Fleury besplatan je za sve građane. 

Film Coraly Suard prvi će put biti prikazan u Hrvatskoj. Kontroverzna umjetnica  Fleury nikada nije sasvim blagoslovila rezultat suradnje s francuskom redateljicom, koja ju je pratila po svijetu snimajući je za vrijeme njezine četiri velike izložbe, u maniri road filma. 

Piše: METRO
11.02.2008. 21:31:28
http://metro-portal.hr/slobodne-veze-u-mm-centru/2740/